loader image

Лятото е в разгара си, а топлото време понякога ни кара да се отпуснем и да пропуснем някоя тренировка. Представяме ти няколко приложими фитнес съвета за лятото, за да не губиш мотивация и да останеш активен.

Защита  от слънцето

През лятото носим по-малко дрехи и по-голяма част от кожата е изложена на слънце. Важно е да предпазим откритите участъци със слънцезащитен крем. В допълнение можеш да опиташ спортни дрехи с вградена SPF защита в тъканта. Те са изключително актуални тази година, като при тях защитата от слънцето е постоянна, за разлика от слъцезащитния крем. И не забравяй шапката, ако тичаш на открито.

Време на деня

Ранните сутрешни и вечерни тренировки се препоръчват, за да избегнеш жегата и силното слънце. Освен това, ако направиш своята тренировка сутринта ще се чувстваш много по-добре и зареден с енергия за целия ден. Ако я направиш вечерта, това ще увеличи метаболизма ти през нощта.

Хидратация

Топло е и се нуждаеш от повече вода, за да се пребориш с високите температури. Препоръчително е да се пият от 6 до 8 чаши вода всеки ден. Това е в допълнение към течността, която получаваш от храната, която приемаш.

Тренировка на плажа

Ако си на морето, можеш да потренираш на плажа. Тичането, ходенето, дори йогата на плажа е по-голямо предизвикателство, поради неравностите на повърхността. Тренировката на такова място изисква използване на повече мускулни групи.

Наслади се на природата

Освен да ходиш във фитнеса, през лятото можеш да се насладиш на активности на открито – разходки в планината, туризъм, плуване. Възможно е да преместиш и някоя от тренировките си на терасата.

Тренирай на закрито

Ще има моменти, когато е прекалено горещо, за да тренираш навън. В такъв случай можеш да отидеш във фитнеса или да направиш тренировка в уюта на дома си.

Дълга разходка

Лятото е идеалното време да правиш дълги разходки със семейството и приятелите си след вечеря. Стъмнява се късно и температурите падат, така че да можеш да се разхождаш спокойно.

Присъедини се към групови занимания

Почти всеки един вид активност можеш да посещаваш в група. Не само, че може да бъде много забавно, но и може да ти подейства по-мотивиращо. Лятото е чудесно време да се присъединиш към сутрешна или вечерна групова тренировка. Разгледай актуалните групови занимания на Атлетик Фитнес 

Опитай нещо ново

Това е чудесен съвет по всяко време на годината. Може да опиташ йога, медитация, водна аеробика. Възползвай се от енергията, с която те зарежда лятото, за да започнеш нещо ново.

Подготви се да останеш във форма през цялата година

Много хора бездействат и не тренират през дългите зимни месеци и изведнъж започват веднага щом се затопли, за да подготвят тялото си за лятото. Това не е правилно. Добре да изградиш полезни навици и да продължиш да тренираш и през зимните месеци. Това ще поддържа тонуса и мотивацията ти през цялата година.

Забавлявай се през лятото, но не забравяй да се пазиш от горещините, а ние те очакваме в залата.

По-здрави,

Екипът на Атлетик Фитнес