loader image

10 съвета как да запазиш фигурата си през лятото

Лятната почивка е онова време на годината, когато се събираме с приятелите и семейството, отдаваме се на почивката, вкусното ядене и неустоимите десерти и често се притесняваме, че ще качим килограми.  Ами ако тази година не трябва да се притесняваш, че ще качиш тези излишни килограми през лятната ваканция?

Ето 10 съвета, които ще ти помогнат да запазите фигурата си през лятото.

  1. Пий вода

Особено през летния сезон водата е изключително важна. Прекарваме часове на плажа, дехидратираме се и начинът да се хидратираш е … да пиеш вода. Пиенето на вода ще ти помогне да се чувстваш и по-сита, затова не го забравяй.

  1. Ти контролираш приема си на храна

Сядайки да ядете, избери храна с повече зеленчуци и, разбира се – източник на протеин. Избягвай мазните храни, а заложи на храни, които са печени, а не пържени. Избягвай ястия, които имат много дресинги и сосове.

  1. Яж бавно и се придържайте към порцията си

Това са други съвети свързани с храненето, които трябва да спазваш не само когато си на почивка. Когато се храниш бавно, по-лесно можеш да усетиш кога си се нахранила и по този начин няма да прекалиш с калориите и ще избегнеш тежестта в стомаха. Определи и какво ще изядеш – по-този начин отново намаляваш риска от преяждане.

  1. Десерт?

Лятото е сезонът на плодовете и има огромно разнообразие от тях. Просто избери любимия си плод и му се наслади! Други опции са да хапнеш за десерт нещо, което си си направила и/или нещо, на което знаеш състава му. Така няма да се притесняваш, че си прекалила.

  1. Направи си план за тренировки

Имайки план, ще ти бъде много по-лесно да тренираш докато си на почивка например. Можеш да направиш много добра тренировка с помощта само на ластици, а защо да не включиш клекове, напади, спринтове, лицеви опори или други твои любими упражнения. Само си представи тренировка на плажа, гледка към морето, което някъде се слива с небето, изгряващото слънце, прелитащите гларуси и шума на вълните… Звучи повече от добре нали? Изпробвай го и сама ще се убедиш, а след тренировка ще се чувстваш и по-добре!

Ако все пак се чудиш какво и как да тренираш, то всички активни клиенти на Атлетик Фитнес имат включен безплатен достъп до Атлетик Онлайн зала към картата си!

  1. Разхождай се

Това изглежда като наистина лесен начин да останеш във форма – и е така. Отиди на плаж пеша, разходи се по плажната ивица. Вместо асансьора, използвай стълбите. Разходи се вечер, разгледай място, на което си отседнала.

  1. Приятел

Всичко би било по-лесно и по-приятно, когато е споделено с някой приятел или някой от семейството!

  1. Спи по минимум 8 часа

Да, все пак е сезонът на почивките – отдайте се на нея и наистина си почини като се наспиш добре!

  1. Придържай се към навиците си

Това е основното правило, за да не прекалиш с храната, да се движиш и да не се притесняваш, че ще качиш килограми.

  1. Сведи стреса до минимум

 

Не се притеснявай от качването на излишни килограми. Спазвай нашите правила и това няма да се случи. Ако нещо друго те притеснява, намери начин да го заглушиш – 10 минути медитация, четене на книга, слушане на музика, спорт и т.н.

И не забравяй – поддържането на добра физическа форма е постоянен процес, който изисква много движение. Можеш да го правиш навсякъде, включително и в нашите клубове.

Ако се притесняваш, че посещаваш фитнеса за първи път, не се притеснявай – всеки тръгва от някъде. Прочети съветите ни за бързо приспособяване към рутината на фитнес залата.

По-здрави,

Екипът на Атлетик Фитнес