loader image

Ако сега започваш да тренираш и не знаеш какво е подходящото облекло за тренировките, който си избрал, то тук си на правилното място. Ще ти подскажем какви дрехи да си вземеш за спининг, пилатес или йога класовете. И по-конкретно, ще ти представим няколко вида дрехи, които са най-функционални спрямо тренировките, на които си се спрял.

Спининг

Тази кардио-базирана тренировка наистина спомага за оформянето на долната част от тялото, а и, за твоя радост, можеш да посещаваш този клас в клубовете на „Атлетик Фитнес“.

Този вид тренировка набира все по-голяма популярност в последно време.

Когато отиваш на тази тренировка, ще имаш нужда от много удобни дрехи. Защо ли? Защото, когато караш велоаргуметър, трябва да се чувстваш удобно и дрехите ти да не пречат и да не се закачат за педалите на колелото. Препоръчваме ти и по-изрязани обувки, чиито връзки да бъдат добре завързани или прибрани, за да не се заплитат, както и клин или къси шорти, които да са по теб, за да не ти пречат, или да се оплитат около педалите на велосипеда.

Пилатес

Пилатесът е фокусиран върху по-малки и контролирани движения, които имат за цел да засилят, тонизират и разтегнат мускулите. Класовете по пилатес обикновено се провеждат върху постелки. Поради естеството на тренировките и движенията, ще трябва да си с по-малко дрехи, за да не ти пречат. Обикновено на тренировките по пилатес трениращите не се нуждаят от обувки, за да им бъде по-удобно. Дрехите, които са подходящи за този вид тренировки, са къси панталони, къс клин, потник или тениска, която е по тялото, за да не ти пречи при изпълняването на различните движения.

Йога

Ако ти предстои първа занимание по йога, то отново ще имаш нужда от удобни дрехи.

Движенията по време на този тип тренировки, както при пилатеса, са за гъвкавост и тонизиране. За тази цел е необходимо дрехите ти да не се набират и да не закриват лицето ти, докато извършваш различните движения. За да не изпитваш неудобство от дрехите, с които си, ние ти препоръчваме отново да заложиш на клин, тениска или потник, които са по теб, както и на спортно бюстие, което ще ти бъде много по-удобно, отколкото обикновено такова. По време на йога заниманията няма да имаш нужда от обувки.

Надяваме се, че с тази статия ще ти бъдем полезни и по-лесно ще се „престрашиш“ да посетиш нашите спининг, пилатес или йога класове.

Освен всички предимства от редовните тренировки, те ще ти помогнат да се запознаеш с много нови хора. С тях ще споделяте общи интереси, и разбира се да тонизираш тяло си, защото, както добре знаем, спортът е здраве!

По-здрави,

Екипът на Атлетик Фитнес