loader image

Когато времето се застуди, денят намалява и намирането на мотивация за физически упражнения може да бъде по-голямо предизвикателство за теб. За някои хора хладното време може да остави известно усещане за енергия и желание за работа. Други обаче се отчайват от по-късите дни и ниски температури, борейки се да останат активни.

Ако попадаш в последната категория, може да ти е по-трудно да намериш мотивация и да следваш определена рутина на упражнения, както през топлите дни. Можеш, обаче, само да си направиш услуга, тъй като да останеш активен през по-студените месеци има множество предимства. Това не само ще те поддържа физически здрав, но повишава имунитета през „грипните“ месеци и спомага за избавяне от излишното тегло по празниците, като освен това подобрява и твоето психично здраве през този предизвикателен сезон.

Ето няколко съвета, които могат да направят тренировките ти по-приятни по време на тази неприятна смяна на времето.

Промени рутината си

След като върнахме часовника един час назад може да ти е по-трудно да се мотивираш да ходиш на фитнес след работа. Вече навън е тъмно и единственото нещо, което искаш, е да си стоиш вкъщи на топло. Ако обикновено тренираш след работа, те съветваме да опиташ да промениш рутината си и да тренираш сутрин. С изгряването на слънцето можеш да приключиш с тренировката си бързо. И то без да се налага да я отлагаш по-късно през деня. А и така има по-малка вероятност да я пропуснеш, ако си по-енергичен сутринта.

Ако наистина ти е много трудно да посетиш фитнес залата, когато е по-студено, има много тренировки, които може да пробваш вкъщи, без необходимо оборудване. Упражненията със собствено тегло като клекове, напади, лицеви опори, коремни преси и планк са чудесни за една бърза тренировка в домашни условия. Между тях можеш да вкараш кардио движения като джъмпинг джакс, бърпита и скачане с високо вдигнати колене.

Излез навън, докато все още можеш

Въпреки, че сезоните се изместват, времето навън е все още приятно за разходка. Докато слънцето все още грее, препоръчително е да се възползваш от слънчевата светлина и да се запасиш с витамин D.

Освен това, когато навън е студено, джогингът може да бъде по-приятен при по-ниски температури. Прекарването на време на открито и сред природата е чудесен начин да стартираш деня. Така можеш се насладиш на всички невероятни есенни цветове.

Обличай се добре

Да останеш активен на открито е много по-лесно и по-приятно, когато си подходящо облечен. Пази се от студа и дъжда, и обличай дрехи, които ще задържат топлината на тялото и ще осигурят добра изолация от влагата.

Не забравяй да се увериш, че горният ти слой дрехи е водоустойчив. Както и основният да е от материя, която изсмуква влагата от кожата ти. Съществуват материи влагоуловители, използвани в спортното облекло. Това е ключово, тъй като памучните материи са капан, който няма да задържи топлината и ще пропусне влагата, оставяйки ти неприятни студени тръпки.

Прави упражнения, които наистина ти харесват

Препоръчваме ти да тренираш нещо, което истински те радва и ти е приятно и не го намираш за скучно и досадно. За всеки от нас това е различно – може да бъде разходка навън (чудесен начин да се насладиш на красивата есен), да посетиш йога клас в близкия Атлетик Фитнес или да се възползваш максимално от различните съоръжения, които предлагаме. В нашите клубове ще откриеш редица начини да бъдеш активен – изпробвай забавен високоинтензивен (HIIT) клас, в приятна атмосфера и добри уреди.

Приоритизирай съня и здравословната диета

Сънят е изключително важен – помага на тялото да се детоксикира и подмладява, особено през това време от годината. Пълноценният сън ще ти помогне да регулираш настроението си, да засилиш имунитета и здравето на червата и да регулираш апетита си.

Знаем че е изкушаващо да посегнеш към богати на въглехидрати храни в по-студеното време. Но се увери, че ядеш повече пресни плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и протеини, за да поддържаш здравословен начин на живот.

Направи упражненията през есента и зимата приятни и виж актуалните ни предложения за абонамент в Атлетик Фитнес още сега.

Ако искаш да научиш как да засилиш имунната си система в най-деликатните месеци за това, прочети статията по темата тук.

Категории: БлогЗдраве