loader image

Малко по малко животът ни започва да се връща към нормалния си ритъм и е време да се върнем в залата. За едни от нас е важно да изразходят енергия и да тренират по-усилено дори от преди. Пред други е изправен проблемът с последиците от изолацията – покачване на килограми, обездвижване и най-вече – демотивация.

Без значение какво целиш, ти препоръчваме да внимаваш с първите тренировки в залата след периода на изолация. Дори и да си тренирал вкъщи, ще е нужно малко време, докато си възвърнете предишната форма. Затова екипът на Атлетик Фитнес те съветва завръщането ти в залата да е по стъпките на начинаещ.

Даваме ти някои препоръки, които да ти помогнат да се върнеш безболезнено и безопасно в стария си тренировъчен ритъм.

Съвет 1: Започни бавно и не прекалявай

Важно е за здравето ти да не започваш прекалено ентусиазирано. Започни с тренировка с няколко упражнения (три или четири) в първия си ден в залата. По този начин няма да се пренатовариш и ще можеш да се възстановиш по-ефективно за следващата тренировка. По-бавното темпо ти помага за предотвратяване на наранявания, причинени от претрениране.

Следвай начина на обучение на начинаещи и бавно надграждай до използване на по-големи тежести и повече повторения на упражненията. Ако си бил в добра форма преди изолацията, бързо ще си я върнеш. Просто имай търпение и започни с бавно темпо.

Съвет 2: Следи напредъка си

Можеш наистина да следиш напредъка си, само ако знаеш от къде си започнал. Започни да си водиш дневник на тренировките от първия си ден след изолацията. Можеш да го използваш, за да запишеш теглото си, но и да впишеш упражнения, сетове, повторения, както и време за възстановяване по време на всяка тренировка. Това ще те мотивира и ще те държи в кондиция. Чувството на удовлетвореност от постигнатите резултати води до още по-добри такива.

Съвет 3: Подобри хранителния си режим – не забравяй протеина

Захранването на мускулите с правилните хранителни вещества е най-важното нещо, което може да направиш след тренировка. Задължително е да се погрижиш за тях, независимо каква е целта ти – горене на мазнини или качване на мускулна маса. Приемът на протеин след тренировка е храна за мускулите и се грижи за тях през дните, в които не тренираш. Освен приемът на протеин, е важно да не изоставяш здравословното хранене защото то, комбинирано с тренировки, прави чудеса.

Съвет 4: Потърси професионалист

Когато срещнеш трудност в тренировъчната си програма, може да бъде непосилно да продължиш и да останеш мотивиран. Личният треньор може да ти помогне да разбереш защо тази част е трудна за теб и как да я преодолееш. Също така, ако търсиш съвет за обучение, персоналният треньор може да е най-добрият човек, който да ти помогне да изградиш навици и да си създадеш здравословен начин на живот.

Тренирайки с професионалист ще се увериш, че получаваш възможно най-добри резултати за най-кратко време. Също така, ще си сигурен, че прекарваш времето си във фитнеса с подходящите видове упражнения и уреди. Задачата на личния треньор е да те научи на правилната техника за изпълнение на упражненията, така че да избегнеш нараняване и травми.

Съвет 5: Спазвай мерките за безопасност

С отварянето на фитнес залите се наложиха промени и правила и залите работят с съвместно с тях. За твоя и наша безопасност те молим да спазваш дистанция и лична хигиена. Това е жизненоважно за здравословното ти състояние, както и на останалите трениращи.

Спортът е здраве и в залата трябва да се грижим за него, вместо да го поставяме в рискови ситуации. Пълният набор от правила може да прочетеш тук.

Ако все още не си успял да стигнеш до залата, ние те очакваме с най-голямо удоволствие и те уверяваме, че Атлетик Фитнес спазва всички мерки за безопасност.

 

Погрижи се за здравето си, за да се погрижи и то за теб.

 

По-здрави,

Екипът на Атлетик Фитнес

Категории: Блог