loader image

Скъпи приятели,

Надяваме се сте добре и очаквате с нетърпение деня, в който ще подновим срещите ни и заедно ще се грижим за здравето си!

Съзнаваме, че за хубаво или за лошо, световната епидемия промени из основи начина на живот, мисленето ни, ценностите и въобще всичко около нас. Обичаме да сме позитивни и вследствие и по време на карантината си извлякохме много поуки за бизнеса ни, за да можем да посрещнем новата реалност по-подготвени. Проведохме и продължаваме да провеждаме ежедневни срещи, дискусии и съветване със специалисти относно какви мерки да вземем, за да гарантираме вашата безопасност и тази на екипа ни, когато отворим отново.

Основният принцип, който сме следвали и от който сме се ръководили при споменатите обсъждания, си остава същият, както през всичките изминали 26 години до сега, а именно – че ФИТНЕСЪТ Е ЗДРАВЕ и начин на живот. По този начин изброените по-долу ходове, които ще предприемем имат основна цел опазването на здравето на екипа и клиентите ни!

Тепърва предстои държавните органи да се произнесат какви мерки следва да вземе всеки оператор на фитнес клубове за безопасността хората, с което ще се съобразим напълно. В очакване на тези новини, а и за допълнителна ваша сигурност сме се подготвили да въведем от деня, в който отворим, следното:

  1. Ще продължим да предлагаме редовни онлайн тренировки с членове на екипа ни – доказани фитнес професионалисти, които да са съобразени с трениране в домашни условия. Така тези от вас, които все още се притесняват да дойдат до залата, ще могат да продължат да тренират от вкъщи.
  2. Ще въведем ограничение на броя трениращи – клиенти и персонал, по едно и също време във фитнеса. Подобна мярка цели избягването на струпване на много хора в закрито помещение по едно и също време и следователно намаляване на риска от пренасяне на евентуална зараза. Следователно планираме да пускаме по 1 клиент за всеки 10 м2 площ от фитнес клуба. Най-чувствителните зони са съблекалните и студиата, където това е неприложимо, но сме предвидили друго нещо в тази връзка, за което ще прочетете по-долу. Възможно е да въведем резервации за посещаването на клуба, които да се случват онлайн.
  3. Ще инсталираме прозрачни защитни прегради на всяка рецепция (подобно на тези в аптеките), за да намалим шанса от пренасяне на зараза за колегите и, разбира се – за вас самите.
  4. Осигурили сме еднократни маски и ръкавици за целия ни екип, с които ще работят през цялото работно време за тяхната и ваша безопасност, ако се изискват от официалните органи.
  5. Ще продължим да изискваме при влизане във фитнес клуба, на рецепция, всеки да си дезинфекцира ръцете, както беше в седмицата преди затваряне. За целта сме осигурили достатъчно количество дезинфектанти, въпреки трудното снабдяване с тях.
  6. Дръжките на всички врати из залата ще бъдат дезинфекцирани на всеки 4 часа от екипа.
  7. Разполагаме наситен брой информационни табели из цялата залата за спазване на няколко прости правила от всички за по-висока лична хигиена и безопасност на трениращите.
  8. За по-високо ниво на хигиената и безопасност на клиентите, ще въведем задължително използване на кърпа от трениращите по време на тренировка. Каним всеки да си носи такава от вкъщи, като ще предлагаме и хавлиена кърпа под наем, както преди затварянето, при същите условия.
  9. Продължаваме с добрата практика с периодично попълване на чек-листове през работния ден за извършване на проверка на нивото на хигиена в клуба от страна на екипа. Така и вие сами ще можете да следите за контрола на хигиената.

 

Надяваме се да можем да се видим съвсем скоро!

Дотогава, а и след това, ви желаем много здраве и активен и пълноценен живот!

 

По-здрави,

Екипът на Атлетик Фитнес

Категории: Блог