loader image

Да си кажем истината – кардиото не е много забавно. Освен ако не си един от онези странни и неуморни бегачи. Повечето от нас се борим със себе си, за да преминем през 30-те мъчителни минути.

Реалистично погледнато, можеш да отделиш много по-малко време и да изгориш много повече калории, ако знаеш кое е правилното оборудване за теб, което да използваш за кардио тренировките си.

Едно от многото предимства на посещаването на фитнес залата е достъпът до голямо разнообразие от уреди. С толкова много и различно оборудване, с което да експериментираш, скучните, повтарящи се и неефективни тренировки бързо отиват в миналото.

Така че, вместо да скачаш на обичайния скучен уред, виж няколко по-добри опции, които подбрахме за теб.

  1. Пътека за бягане

Бягащата пътека винаги е най-доброто, на което можеш да заложиш. За разлика от някои други кардио уреди, тя ти позволява да се движиш по начина, по който тялото ти е предвидено да се движи. А и е супер лесна за използване – просто натисни старт и нагласи скоростта и наклона. Дори ходенето по наклон може да те изпоти достатъчно, за да имаш пълноценна тренировка. За да извлечеш максимума от времето, отделено за този уред, пусни дръжките, фокусирай се и… бягай!

 

  1. Фитнес стълби

За перфектно оформени седалищни части, изкачването по стълби е ключово упражнение. Предлагаме ти да тренираш на интервали за най-добър резултат. Просто се опитай да не се придържаш прекалено много за дръжките.

 

  1. Гребен тренажор

Вярваме, че това е един от най-ефективните уреди за кардио тренировка. Горди сме да отбележим, че в клубовете на Атлетик Фитнес можеш да я откриеш и потренираш на воля.

Ако си притиснат от времето, само за 10 минути интервални тренировки с този „звяр“, можеш да изгориш доста калории.

  1. Велоаргометър

Велоергометърът може да бъде наистина чудесен избор за кардио. Направи сесия на дълги разстояния, като включиш и интервали с висока интензивност. Ако не си го пробвал до сега, един съвет – внимавай, седенето за продължителен период от време може да доведе до усещане за леки натъртвания на следващата сутрин, но те отшумяват бързо.

Велоергометърът е чудесен уред и за хора, които имат проблеми с гръбначния стълб или долните крайници. Удачен е и за използване след интензивна тренировка на горна част на тялото, когато ръцете са изморени.

Ако целиш загуба на мазнини или цялостна загуба на тегло, насочи се към интервалите, за да извлечеш максимума от този уред.

 

  1. Кростренажор

„Ако се употребява правилно, има минимално натоварване на тазобедрените, коленните и глезенните стави, в сравнение с други упражнения с високо натоварване в тези зони, като бягането например“, те съветва нашата треньорка – Тони. „За разлика от повечето други кардио уреди, кростренажорът може да ти предостави тренировка за цялото тяло, ако използваш и ръцете.

Най-ефективният начин да се възползваш максимално от този уред е да натискаш и дърпаш дръжките, докато ангажираш и тялото си, използвайки бедрата, за да управляваш движението.

Уредът е чудесен избор за трениращи, които имат проблем с баланса, тъй като краката никога не се отделят от педалите.

 

Сега, когато вече си запознат, можеш да се възползваш от разнообразието на кардио уреди в 11-те фитнес клуба на Атлетик Фитнес и да пробваш нещо ново!

Опитай за седмица или повече, като правиш кардио на всяка една от тези машини и виж коя усещаш най-ефективна.