loader image

От Пламен Христов

Трите „С“

Признавам си, че започнах на шега, а получих любов за цял живот! За много от вас ще е същото, за други ще е различно, но винаги ще е свързано с първи стъпки в непознатото, първи упражнения, хранене по нов начин и още, и още… Ще трябва да се преборите с много неща, или с едно голямо, плашещо явление, наречено от мен „Трите С“ – стрес, страх, срам.

Ентусиазъм

Истината е, че и аз се опитах многократно да започна сериозно с „най-добрата фитнес програма”. Ех, тази необходимост от перфектно, оптимално решение, което се оказва сложна работа, когато нямаш достатъчно опит. Преди това, години наред тренирах хаотично или най-малкото – без ясна цел и посока. Но, тренирайки, учех упражнения, практикувах ги отново и отново, и по този начин натрупах опит, познания и… мускули. Ентисуазмът беше голям.

Поглеждайки назад, мога да заявя, че всичко бе някакъв странен, хаотичен микс от правилни и не съвсем правилни решения. А всъщност би могло да бъде много по-лесно. Ако имах достатъчно информация, например, или ако познавах правилните хора, които да ме посъветват. Аналитичният ми ум, обаче, складираше всяко движение, всеки детайл и след години те просто изплуваха на повърхността и започнаха да работят за мен.

Постоянство и упоритост

Известна доза упоритост ще е необходима на всеки, дръзнал да променя себе си. Няма да се случи без постоянство и отдаване на необходимото време и внимание. Та нима на компютърните специалисти, например, им е лесно и им коства само година-две, за да станат истински професионалисти? Успехът никога не идва с едно щракване на пръстите. Ако спрете да надграждате познанията си и да упражнявате професиите си дори само за няколко месеца, бихте ли останали в час и бихте ли били също толкова успешни? Едва ли.

През годините осъзнах, че хората са различни и често не успяват да организират себе си толкова лесно. Много от тях губят мотивация, само защото нямат ясна представа как да постигнат целите си.

Познания и познанства

Срещнах хора, които разбират от нещата, които ми трябват – анатомия, физиология, биомеханика, хранене и др. Благодарен съм, защото случайността ме срещна точно с тези конкретни хора.

Не след дълго, фитнес залата за мен стана част от живота ми и така чак досега. Не изгубих „човешкия си образ“ и ви съветвам и вие да не го губите. Не е необходимо тренирането да бъде целият ви живот, но би било чудесно да е част от него.

Информация

Ще бъда честен и това вероятно няма да бъде изненада за повечето от вас. Обградени сме от много грешна информация, която прави започването на която и да е програма прекалено сложно. Срещал съм хора, попадали на грешна информация отново и отново, което буквално ги обърква до отказване. Страхотно е да има много източници на информация, но когато сте буквално заляти, ще ви е трудно да отсеете най-подходящото за вас.

Простота

Искам да знаете категорично, че основната ми цел е да намерите отговорите, които търсите, програмите, които работят, както и препоръки за хранене, които ще ви помогнат да промените тялото и животът си. Простотата е важна, за да разбирате и да няма къде да се подхлъзнете. Какво по-хубаво от това, успехът да бъде единственият вариант.

Професионален тренъор

Треньорът ви ще ви даде тласък, без който нищо не би могло да се получи. В противен случай е възможно нещата ще се случват безконтролно и неориентирано, а едва ли искате това за себе си. Фитнес професионалистът ще опрости нещата, няма да ги прави сложни. Треньорите познават по-преките и по-леки пътища към успеха. Те могат да направят по-добър избор, защото имат много познания и безценен опит.

Не се колебайте да влезете във фитнес залата. Това ще е началото на пътуване към по-добър и качествен живот, и към по-добро „Аз“.