loader image

Лятото е вече тук и всички отново изкарваме банските от шкафовете, готови за плаж. Няма нищо по-секси от стегнато дупе на плажа! Ако и ти искаш да постигнеш това, то четеш на правилното място! Ще те запознаем с петте най-добри упражнения за тази част, с чиято помощ ще накараш всички да се обръщат след теб.

  1. Клякания с ластици

Ластиците създават допълнително напрежение в мускулите и правят всяко упражнение по-трудно. Класическият клек е достатъчно ефективен, но с това подобрение е още по-голямо предизвикателство.

Сложи къс тренировъчен ластик малко под коленете си и така прави обичайните клекове. Можеш да увеличиш трудността още повече, като редуваш клек с изнасяне на единия крак в страни. Така наистина ще усетиш напрежението в страната, която ти служи за опора.

Друга възможност е от клекнало положение да се разхождаш настрани. Това със сигурност ще запали мускулите на дупето ти.

  1. Залюляване с пудовка

Това упражнение съчетава тренировка за долната и горната част с дори малко кардио. Ангажирайки цялото тяло, изгаряш повече калории и това ще допринесе не само за страхотно дупе, но и цялостно извайване на тялото.

С крака на ширината на раменете хвани с две ръце една пудовка или дъмбел. От тази позиция се навеждай надолу, като леко приклякаш. След това отново се изправи и вдигни тежестта до нивото на гърдите или очите. 

  1. Български напад

И ние си имаме упражнение, и то дори много ефективно.

Наподобява напад на един крак, но този, който не използваш, изнасяш зад себе си, като го отпускаш върху лежанка или може би стол. Изведи работещия крак на такава дължина, че, когато слизаш надолу, коляното ти да не отива пред глезена. Открий удобния си ъгъл, като имаш предвид, че колкото по-малък е разкрачът, толкова по-трудно е.

Понеже така имаш по-добър баланс, имаш възможност да добавяш тежести, за да направиш упражнението по-трудно.

  1. Ритания от напад

Това е интензивно упражнение, което перфектно ще се впише в HIIT тренировката ти или кардиото.

От позиция за напад изтласкай задния крак във въздуха като за ритник. Можеш и да опиташ вариация със свиване в коляното – така ще вдигаш крака до по-високо и ще ангажираш коремните мускули повече. Дръж ръцете си на кръста за равновесие.

  1. Странично плъзгане

Ако си търсиш начин да направиш чистенето малко повече като тренировка, намерихме ти перфектното упражнение! Въоръжи се с кърпа и се приготви да „излъскаш пода”.

Можеш да направиш същото и по хлъзгав под с чорапи, но с кърпата е по-забавно. Сложи я под крака, който смяташ да тренираш. Първоначално застани с пръсти на широчината на раменете, с леко свити колене като полуклек. След това плъзгай по пода крака си в страни от тялото си, като се навеждаш повече с разширяването на разкрача. Когато достигнеш толкова ниско, колкото принципно клякаш, плъзни обратно крака си в изходна позиция.

Красиво изваяното дупе се постига с много усилия, но ако знаеш правилните упражнения, е по-лесно. Потърси съвет от професионалистите в Атлетик Фитнес, които винаги са насреща, за да ти помогнат с избора на твоята програма за тренировки на тази част или за подсигуряване, че извършваш правилно упражненията.