loader image

Тренировката с приятели, семейството или в клас по групови тренировки (занимания) има редица ползи. Това не само увеличава мотивацията, ангажираността и стремежа, но е и идеалният начин да прекараш качествено време с близки, да срещнеш нови хора, да се социализираш и да оптимизираш психическото си здраве.

Представяме ти само някои от начините за тренировка и забавление с други хора, които могат да ти помогнат, ако ги приложиш.

  • Увеличи твоята ангажираност и отговорност

Тренировката с приятели или група ще те направи по-последователен. Това е така, защото ти не просто си поел ангажимент към себе си да тренираш – поемаш този ангажимент и към някой друг. Наличието на общи планове с друг човек те прави отговорен, тъй като не можеш просто да отмениш клас или сесия, когато не ти харесва.

Това, че някой те чака, осигурява мотивация и отчетност, за да ти помогне да не пропуснеш занятието (и да станеш от дивана). Пример за това е едно проучване, в което 95% от хората в групата, които са започнали програма за отслабване с приятели, завършват програмата.В сравнение с друга група на самостоятелни участници, от които 76% успяват да завършат.

  • Увеличи мотивацията

Тренировката с други хора е чудесен начин да увеличиш мотивацията и енергия си. Не само ще си по-мотивиран да станеш от леглото и да спортуваш, но ще полагаш повече усилия. Така ще постигнеш целите си и подобриш текущото си фитнес ниво.

Енергията, вдъхната от други хора може да те насърчи да дадеш повече от себе си. Някои проучвания потвърждават, че работата с партньор значително увеличава времето, прекарано в упражнения и подобрява постиженията.

  • Общувай, създай нови приятелства и подобри психичното си здраве

Присъединяването към групова тренировка, упражнения или просто ангажимент за среща с приятел във фитнеса е чудесен начин за социализация. Ние сме социални създания, които трябва да прекарват времето си с други хора. Социализацията има невероятни ползи за психичното ни здраве.

Груповите тренировки (занимания) са чудесен начин да се запознаеш с нови хора, да разшириш социалния си кръг и да създадеш приятелства. Те предоставят споделено преживяване с общи интереси. Времето, прекарано с другите, създава страхотно усещане за приятелство, тъй като всички са там със същата цел като твоята.

Докато всякакъв вид тренировки освобождава ендорфини, груповите класове могат да допринесат за допълнителна доза мотивация, карайки те да се усмихваш.

Освен това, ако посещаваш Атлетик Фитнес, можеш и да се насладиш на протеинов шейк за възстановяване, което е още един повод за комуникация с останалите спортуващи на протеиновия бар.

  • Опитай нови неща

Пробването на нов клас или тип упражнения може да бъде плашещо, когато си сам, особено ако си начинаещ. Когато си с приятел, обаче, е по-вероятно да изпробваш и да излезеш от зоната си на комфорт с неговата подкрепа.

  • Прекарвай повече време заедно с приятели

Тренировките с приятел, партньор или с децата е идеален повод да прекараш време с любим човек. Това е забавен и здравословен начин да прекарате време заедно, чрез споделено преживяване и наслаждавайки се на компанията на другия.

Упражненията със семейството също помагат на всички да останат здрави и активни, ще насърчат добрите навици и ще изградят добра спортна култура. Има редица занимания в клубовете на Атлетик Фитнес, където можеш да вземеш любим човек и да потренирате заедно.

Тренирай с приятелите си, опитай забавна групова тренировка или прекарай качествено време със семейството си в клубовете на Атлетик.