loader image

Като деца много обичахме да тренираме с приятелите ни. По време на тийнейджърството целият ни живот пак се въртеше около общите ни занимания (и понякога пакости) с приятели. Веднъж пораснали, обаче, времето и възможностите ни вече не ни позволяват да се отдаваме толкова често на това удоволствие.

Една добра идея е да комбинираш времето за спорт с приятели. Ако чувстваш, че в последно време мотивацията безсрамно ти изневерява, защо не повикаш някой приятел и с него да тренирате заедно?

Тренирайки заедно с приятел е много по-приятно поради няколко причини, които ще споделим с теб днес:

1. Тренировките с приятел са много по-забавни.

Много хора се отказват от тренировките във фитнеса, защото им става скучно да тренират сами. Ако, обаче, си имаш приятел (или дори няколко), не само че няма да ти е скучно, но и ще видиш колко бързо лети времето. Винаги е по-приятно да размениш някоя дума с приятел, докато убиваш времето до следващата серия. Още по-приятно е да обсъдиш стегнатите задни части на „мацката” или изваяната преса на „пича”, който тренира до теб. Разбира се, не забравяй и да тренираш, междувременно : )

2. Тренировките с приятел те мотивират.

Много по-мотивиращо и вдъхновяващо е, когато си заобиколен от посветени на същата, като твоята, страст приятели. Ако пък имате и групов водач, нещата стават още по-лесни. Когато видиш, че приятелят ти постига резултатите, които си е поставил, а ти изоставаш, това не те ли мотивира да дадеш още повече от себе си и не само да постигнеш своето, но и да ликуваш победоносно над приятелите си? : )

Атлетик блог 10 (2)

3. Тренирайки с приятел, ще можеш да пробваш нови упражнения.

Да, истина е, че винаги можеш да помолиш някой случаен трениращ във фитнеса да ти помогне с някое упражнение, но след втората молба става неудобно. Ако си в залата с приятел, ще можеш да пробваш нови упражнения, а тя да те пази от нараняване, тренираш.

4. Тренирай с приятел и се възстановете заедно.

Често се изкушаваш да хапнеш нещо преработено или нездравословно след тренировката, нали? Ако тренираш с приятел, ще можете да поддържате духа си силен заедно и ще сядате да хапвате нещо, което хем ще е вкусно и здравословно, хем ще ви помогне да се възстановите по-добре.

5. Приятелите ти ще са в по-добра форма.

Шансът да затлъстееш се покачва с няколко процента за всеки нетрениращ приятел, с когото общуваш. За щастие, обратното също е валидно. Колкото повече време изкарваш с приятели, които са в чудесна форма, толкова по-добре ще изглеждаш и ти. Така че – заогради се с повече приятели, които са активни и хапват рационално, и ти ще си като тях.

В този ред на мисли, през месец февруари Атлетик Фитнес ти дава възможността да доведеш със себе си приятел и, подарявайки му членска такса, да вземеш 1 седмица подарък!

С други думи, ако си активен наш член и доведеш приятел, последният ще има възможността да си купи месечна карта без членска такса (тоест спестява 50 лв.), а ние ще заредим картата ти с една седмица бонус. Имай предвид, че няма ограничения – тоест „колкото повече, толкова повече“, както е казал Мечо Пух. За целта трябва и двамата да отидете на рецепция заедно.

На самия Свети Валентин (14.02) в залата ни на бул. „Черни връх“ 47 всички групови тренировки в деня ще се провеждат по двойки (“couple workouts”). В Атлетик Черни връх раздаваме пропуски, с които ще можеш да вземеш приятел със себе си за безплатна тренировка и той или тя ще може да си вземе месечна карта без членска такса.