loader image

Kак да компенсираме прекаляването с вкусотии и да запазим фигурата си, без да се измъчваме с диети?

Отново е онова време от годината. Времето, в което вкусните гозби те заобикалят от всякъде и винаги има с кого да ги споделиш. Времето прекарано със семейството по време на Коледните празници е безценно, но често, може да има неблагоприятни последствия.

Случвало ли ти се е да влизаш трудно в любимите си дънки след празничните угощения? Или да не смееш да се погледнеш в огледалото, защото от там те гледа другото ти „Аз”, но с 5 килограма по-тежко?

Като добавим тежестта в стомаха, усещането, че си качил мазнини навсякъде и чувството за вина, ситуацията на следпразнична депресия става още по-неприятна, в някои случаи дори опасна.

Но не е нужно това да бъде така! Има начин да ядеш всичко, което ти се яде и да останеш във форма!

Атлетик блог 7 (2)

Как да останеш в добра форма и да не се ограничаваш от вкусотиите?

Има как да конролираш теглото си дори заобиколен от вкусни ястия в промишлени количества. Всичко става с правилното хранене и движение.

Както често напомняме, отличните резултати във фитнеса се дължат много повече на правилно хранене, отколкото на тренировки.

За да избегнеш натрупването на излишни килограми за кратък период от време, по празниците, хубаво е да следваш няколко основни правила:

1. Храни се бавно

Обедите и вечерите през празничните дни често продължават с часове. Това може да бъде както приятел, така и враг на фигурата. Ако се храниш прекалено бързо, за това време може да изядеш двойно повече храна от обикновено. Ако пък се храниш бавно и се фокусираш върху близките си, а не върху изяждането на храната в чинията си, обядът няма да приключи с чувство на тежест и преяждане.

2. Хидратирай се

Достатъчното количество поета вода на ден хидратира тялото, ускорява метаболизма и благоприятства изчистването на тялото от токсините. Затова не забравяй да пиеш много вода. Бонус! Ако изпиваш по чаша вода преди ядене, ще се заситиш по-бързо и ще имаш по-малко място за храна.

3. Знай кога да спреш

Да имаш мярка и да можеш да се контролираш при наличието на толкова много храна е едно от най-ценните качества по време на празниците.  Да можеш да кажеш „не”, на настояването на майка ти да хапнеш „и от това, и още малко от онова“ и „само да пробваш десерта“, може да ти спести куп главоболия и страдания в опит да обуеш отеснелите дънки.

Освен правилата в храненето, поддържането на добрата фигура по време на празниците е свързано и с достатъчно движение. Тъй като си в почивка, много по-лесно е да организираш някакво движение между храненията, с което да изразходиш натрупаните калории. Вместо да прекараш времето между обяда и вечерята, излежавайки се на дивана, един час във фитнес залата ще ти се отразят много по-добре. Ще се почувстваш по-леко и ще елиминираш чувството на преяждане. Освен това, преяждането води до проблеми със съня, така че фитнесът ще помогне и за тяхното елиминиране.

В това видео нашият персонален треньор, Марина Декова, обяснява какво е необходимо, за да имаш мечтаното „фитнес тяло” само за 3 месеца в залата.

https://web.facebook.com/athletic.fitnes/videos/1201844903242057/

Напомняме ти, че остава САМО още 1 седмица, в която можеш да се възползваш от Коледната ни кампания и да тренираш в Атлетик Фитнес 1 месец напълно БЕЗПЛАТНО!

Купи своята членска карта за два месеца сега и ще получиш третия месец – ПОДАРЪК!

Наслади се на добрата си фигура и коледните празници без угризения с Атлетик Фитнес!

 

Категории: Хранене