loader image

Тренировките е необходимо да станат част от ежедневието ти, за да бъдеш по-здрав и силен. Да, на практика не е толкова лесно, когато вземеш предвид всички останали задължения, които имаш в ежедневието си, но за да успееш да постигнеш всичко, което желаеш през целия ден се изисква да имаш много „гориво“ под ръка, по всяко едно време.

За да имаш нужната енергия, с която да си по-пълноценен, ще ти издадем няколко тайни, с които ще разбереш какво ти е нужно.

Какво да носиш ежедневно в чантата си за фитнес?

В нея можеш да носиш както аксесоари, така и храна, която ще ти осигури нужната енергия за деня. Помисли какво имаш да свършиш през дългия ден и направи план в главата си.

Например, продължителност на деня ти, температурите навън и целите, които си поставяш за деня.

Ето няколко предложения какво да носиш в чантата си за фитнес:

Закуска – тя трябва е бърза, лесно преносима, но все пак зравословна. Избери подходящ протеин, въглехидрат, фибри и хранителни вещества, за да бъде добре балансирана.

Бързите въглехидрати като банани, плодови млека, черен шоколад и други плодове са от съществено значение за подхранването на енергията, от която имаш нужда, когато денят ти е интензивен и продължителен.

Възстановяването е голяма част от успешната тренировка, затова се увери, че си взел със себе си прахообразна или предварително смесена протеинова смес. Инвестирането в преносими чаши, кутии и прибори ще ти помогне да съхраниш лесно всичко, което ще ти е необходимо за един пълноценен ден, както и да го запазиш свежо.

Примерни храни, които можеш да вземеш със себе си:

  • Банани или други плодове
  • Протеинови барове
  • Твърдо сварени яйца
  • Мляко – плодово, кисело
  • Ядки
  • Пакетче с инстантно кафе
  • Крекери
  • Домашно направени сандвичи (опитайте хумус и авокадо, бадемово масло и мед или други по-интересни комбинации, които са и здравословни)

За да бъдеш ползотворен през целия ден на работа, във фитнеса и във вкъщи, трябва да подхранваш тялото си. Не оставяй храненията си на случайността и бъди подготвен.

Приготви в чантата си не само това, което включваш в основните си хранения, и няколко други опции, като „бързи“ въглехидрати и протеини, за да имаш винаги под ръка, когато имаш нужда от допълнителна енергия или се нуждаеш от възстановяване.

Когато имаш по-дълги тренировки или си „далеч от кухнята“ за по-дълъг период от време, се запаси предварително с храна, която да ти стигне за целия ден. Отдели си специално пространство във раницата за няколко хранения напред.

Когато дойде часът за твоята тренировка в Атлетик Фитнес, можеш да попиташ нашите инструтори от какво би имал нужда организма ти, за да бъде пълноценен през целия ден.

Когато се прибереш вкъщи след тренировка, помисли как ще бъде най-удачно да подготвиш своята фитнес чанта или раница за следващия ден.

За още полезни съвети и новини, можеш да се абонираш за нашия бюлетин.

Категории: БлогХранене