Изтанцувай излишните килограми

Изтанцувай излишните килограми

Изтанцувай излишните килограми 1132 824 Athletic

Танцът е страст. Танцът е приключение. Танцът е удоволствие.

Когато човек танцува, светът около него спира да същестува, а музиката е неговият диригент към магическото, космическото, вечното. Няма да навлизаме в подробности дали съществуват хора, на които не им харесва да танцуват, а по-скоро ще се фокусираме върху нещо друго.

Знаеш ли кое е чудесното на танците? Това, което би те накарало да се престрашиш да поразкършиш талия дори пред погледите на познати и непознати?

Да, танцът неимоверно много освобождава от стреса и проблемите на ежедневието. Да, кара те да се чувстваш превъзходно, събирайки погледите на останалите в изумление от уменията ти.

Но може би най-хубавото на танца е, че човек може да изгори и излишните мазнини, които така старателно са се лепнали на различни места.

 

Хората танцуват от древни времена, когато пещерите са били наричани „уютен дом“, а ловуването се е извършвало само с копие и щит.

Всъщност голяма част от ежедневието им, или поне вечерите им, е била изпълвана от танци. Танци за отпразнуване на победа, танци за дъжд, танци за удоволствие. Атлетичните им тела се дължат не само на постоянното движение и ловуване, но и на танците.

Днес ще ти разкажем как да свалиш килограми танцувайки и да чувстваш прекрасно, дори и когато тренираш здраво. Нека започнем с няколко полезни съвети:

1. Наблюдение на храната

Преди да се впрегнеш да търсиш удобните ти танцувални обувки, имай предвид, че е хубаво да се намали малко приемът на калории. Ако добавиш повече калории, най-вероятно или ще поддържаш, или ще качиш килограми. Тялото ти ще изисква повече калории заради забързания метаболизъм, така че обърни внимание какво хапваш и можеш да си водиш дневник, като спазваш режима и за следващите седмици.

2. Времетраене на танца

За да отслабнеш с помощта на танци, трябва да се стремиш да танцуваш по минимум 20 минути на ден, поне 4 пъти на седмица и с ускорена сърдечна честота. Звучи ангажиращо, но сме сигурни, че бързо ще свикнеш и ще ти е повече от приятно.

Съветваме те винаги да започваш с 5-минутна разгрявка и да завършваш с 5-минутен стречинг, тоест около 30 минути на ден, 4-5 пъти в седмицата. Постоянното следене на часовника не е добра стратегия, затова можеш да си навиеш аларма на мобилния телефон и да се съсредоточиш върху танците.

3. Танцови движения, които горят калории

Ключов момент в изгарянето на калории и освобождаване от излишните мазнини е да местиш цялото си тяло. Едни от най-ефективните танцови движения са стъпка с единия крак, последван от другия до него и след това в обратната посока. Ако добавиш и движения в ръцете, които стигат поне до раменете, сърцето ти ще започне стабилно да изпомпва кръв.

Можеш да правиш и джогинг в стаята, да си местиш ръцете и раменете в различни посоки – няма нужда да те вижда някой. Важното е да се движиш интензивно, да включиш цялото си тяло, и, най-вече – да се забавляваш на всяка стъпка.

Ако ти се струва всичко малко объркано и имаш нужда от помощ при създаването на програма или пък просто искаш да танцуваш с други хора или с приятели, „Атлетик Фитнес“ има решение.

Атлетик ти предлага танцувални групови тренировки, където професионален инструктор ще те навигира по прекрасната крива на танца, а докато ти си се понесъл на гребена на Zumba, салса или меренге, килограмите ти бавно, но сигурно, ще чезнат.

Готов ли си да се разкършиш с нас?

Купи карта за Атлетик Фитнес още сега, защото само с една карта получаваш достъп не само до нашите фитнес клубове, но и до всички групови тренировки:

Кликни ТУК, за да купиш своята карта

Оставете отзив

Абонамент за новини и промоции

сега може да научавате първи за нашите активности

Абониране за актуални новини и промоции от АТЛЕТИК

Вашето Име*

Телефон*

Фирмата, в която работите

И-мейл *

КОНТАКТИ ЦЕНТРАЛЕН ОФИС АТЛЕТИК

София
ул. Лъчезар Станчев 5
(Sopharma Business Towers)

Работно време:
Понеделник – Петък / 08:30 – 18:00

концепция и дизайн