loader image

Постигането на перфектната фигура е също толкова трудно, колкото и поддържането на мотивацията да ходиш сам редовно на фитнес.

Ето защо, ако мотивацията ти често се крие из някой прашен долап вкъщи и не си от тези, които ще скокнат в 6 сутринта да ходят към залата, добра идея е да планираш извайването на идеалното тяло чрез използване на групови тренировки.

Представяме ти три основни причини защо тези тренировки са толкова по-ефективни от традиционното потене във фитнес. 

1. Отчетност

Спомняш ли си, когато ходеше на училище и майка ти или баща ти те будеха сутрин, за да го направиш? Ако не са били те, сигурно си щял да проспиш половината часове, нали?

Груповата тренировка може да създаде същите навици за упражнения. Сигурни сме, че има стотици хора, които си казват – „Едва ли щях да крача из киша и сол, за да стигна до фитнеса, ако не бях сигурен, че Пешо, Ива и Яна щяха да ме обвинят, че не съм там с тях!“

Груповото обвинение всъщност е чудесен мотиватор и може да те изкара от леглото по-лесно дори от това да чуеш – „Слави, ставай за училище, направила съм ти палачинки!“

Методът работи почти безотказно, особено ако треньорът ти е приятелски настроен и те изцежда до краен предел.

2. Групова мотивация

Освен ако не си от онези редки екземпляри, които стават в ранни зори, за да отскочат до залата, поддържането на мотивацията, когато си сам, е повече от предизвикателно. И няма да си единственият.

Обаче, представи си как мотивацията се умножава многократно, когато видиш как другите са много по-здрави, по-силни и дори по-бързи от теб. Това безспорно ще ти влее много сериозни сили. Със сигурност следващия път няма да се замислиш дали да пропуснеш груповата тренировка, знаейки, че съвсем ще изостанеш.

Точно когато си мислиш, че мотивациятати се клати между Сцила и Харибда, тогава се намесва групата, за да ти помогне да преплуваш пролива и да се забавляваш.

3. Другарството в групата

Ние, хората, сме социални същества. Е, разбира се, има и отшелници и интроверти, но е в природата ни да общуваме и обичаме да сме около други хора. Обожаваме да се шегуваме, да се смеем и да се забавляваме.

Не смяташ ли, че това е едно от най-добрите неща, свързани с груповата тренировка? Нищо не сплотява така хората, както трудностите и физическото „страдание“.

Изключително много хора се записват за групови тренировки защото знаят, че там ще създадат чудесни приятелства. А някои от тези приятелства остават за цял живот.

Често се случва да се организират и други социални събития след тренировките, където хората разпускат и се отдават на приятна, но много добре заслужена, почивка.

В свят, в който пускането на електронни съобщения и пощи вече е съществена част от живота ни, тренирането в група предлага това незаменимо човешко взаимодействие, което бавно изчезва.

Ако вече сме те убедили и желаеш да си създадеш нови приятелства, докато едновременно се забавляваш и спортуваш, тогава нека ти разкажем за нашето предложение. В Атлетик Фитнес се предлагат групови тренировки. Треньорите ни не само, че са страхотни професионалисти, но и имат чудесно приятелско отношение. Наясно сме, че то много помага за разчупване на леда и, разбира се, за постигане на главозамайващи резултати.

Готов ли си за един прекрасен начин да изваяш фигурата, докато се потиш със съмишленици? Повече информация можеш да намериш тук.

Категории: Мотивация