Как започва пътят към фитнес залата?

Как започва пътят към фитнес залата?

Как започва пътят към фитнес залата? 1600 900 Athletic

От Пламен Христов

Трите „С“

Признавам си, че започнах на шега, а получих любов за цял живот! За много от вас ще е същото, за други ще е различно, но винаги ще е свързано с първи стъпки в непознатото, първи упражнения, хранене по нов начин и още, и още… Ще трябва да се преборите с много неща, или с едно голямо, плашещо явление, наречено от мен „Трите С“ – стрес, страх, срам.

Ентусиазъм

Истината е, че и аз се опитах многократно да започна сериозно с „най-добрата фитнес програма”. Ех, тази необходимост от перфектно, оптимално решение, което се оказва сложна работа, когато нямаш достатъчно опит. Преди това, години наред тренирах хаотично или най-малкото – без ясна цел и посока. Но, тренирайки, учех упражнения, практикувах ги отново и отново, и по този начин натрупах опит, познания и… мускули. Ентисуазмът беше голям.

Поглеждайки назад, мога да заявя, че всичко бе някакъв странен, хаотичен микс от правилни и не съвсем правилни решения. А всъщност би могло да бъде много по-лесно. Ако имах достатъчно информация, например, или ако познавах правилните хора, които да ме посъветват. Аналитичният ми ум, обаче, складираше всяко движение, всеки детайл и след години те просто изплуваха на повърхността и започнаха да работят за мен.

Постоянство и упоритост

Известна доза упоритост ще е необходима на всеки, дръзнал да променя себе си. Няма да се случи без постоянство и отдаване на необходимото време и внимание. Та нима на компютърните специалисти, например, им е лесно и им коства само година-две, за да станат истински професионалисти? Успехът никога не идва с едно щракване на пръстите. Ако спрете да надграждате познанията си и да упражнявате професиите си дори само за няколко месеца, бихте ли останали в час и бихте ли били също толкова успешни? Едва ли.

През годините осъзнах, че хората са различни и често не успяват да организират себе си толкова лесно. Много от тях губят мотивация, само защото нямат ясна представа как да постигнат целите си.

Познания и познанства

Срещнах хора, които разбират от нещата, които ми трябват – анатомия, физиология, биомеханика, хранене и др. Благодарен съм, защото случайността ме срещна точно с тези конкретни хора.

Не след дълго, фитнес залата за мен стана част от живота ми и така чак досега. Не изгубих „човешкия си образ“ и ви съветвам и вие да не го губите. Не е необходимо тренирането да бъде целият ви живот, но би било чудесно да е част от него.

Информация

Ще бъда честен и това вероятно няма да бъде изненада за повечето от вас. Обградени сме от много грешна информация, която прави започването на която и да е програма прекалено сложно. Срещал съм хора, попадали на грешна информация отново и отново, което буквално ги обърква до отказване. Страхотно е да има много източници на информация, но когато сте буквално заляти, ще ви е трудно да отсеете най-подходящото за вас.

Простота

Искам да знаете категорично, че основната ми цел е да намерите отговорите, които търсите, програмите, които работят, както и препоръки за хранене, които ще ви помогнат да промените тялото и животът си. Простотата е важна, за да разбирате и да няма къде да се подхлъзнете. Какво по-хубаво от това, успехът да бъде единственият вариант.

Професионален тренъор

Треньорът ви ще ви даде тласък, без който нищо не би могло да се получи. В противен случай е възможно нещата ще се случват безконтролно и неориентирано, а едва ли искате това за себе си. Фитнес професионалистът ще опрости нещата, няма да ги прави сложни. Треньорите познават по-преките и по-леки пътища към успеха. Те могат да направят по-добър избор, защото имат много познания и безценен опит.

Не се колебайте да влезете във фитнес залата. Това ще е началото на пътуване към по-добър и качествен живот, и към по-добро „Аз“.

Оставете отзив

Абонамент за новини и промоции

сега може да научавате първи за нашите активности

Абониране за актуални новини и промоции от Атлетик Фитнес

  Имена*

  Телефон*

  E-mail*

  Контакти централен офис на Атлетик Фитнес

  София
  ул. „Лъчезар Станчев“ 5
  Софарма бизнес тауърс, кула А, ет. 4

  Работно време:
  Понеделник – петък: 09:00 – 17:30 ч.

  концепция и дизайн