loader image

 

 

 

Идва най-голямата европейска фитнес инициатива през

септември – BeActiveDay

 

Второто издание на #BEACTIVE DAY, европейската кампания на EuropeActive (https://www.europeactive.eu/), която промотира активния начин на живот, предстои да се проведе през септември. Повече от 17 национални спортни асоциации ще се включат в проекта, като покажат колко важен е фитнес секторът за общественото здраве и по-добър живот.

 #BEACTIVE DAYще се проведе по време на Европейската седмица на спорта (23-30 септември) и ще включва хиляди безплатни събития и активности, организирани из цяла Европа във фитнес центрове, студиа, работни места, паркове и много други.

Всеки оператор на фитнес център, студио, спортна зала, спортни асоциации и др. са добре дошли да се включат в масовото събитие, като организират тренировка, състезания, поход или друга физическа активност, за да активизират повече хора да спортуват. Плануваните събития ще бъдат открити за всички, независимо от възраст, пол или социален статус.

По думите на Европейския комисар отговарящ за Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, Мария Габриел: „Кампанията #BEACTIVE DAY е чудесен пример как партньорите ни могат успешно да се включат в инициативата на Европейската комисия „Европейска седмица на спорта“. Очарована съм от резултатите на тази кампания през 2021 г. и нямам търпение тя да бъде още по-успешна тази година. Заедно с EuropeActive и националните асоциации партньори, се обединяваме, за да накараме повече европейци да бъдат по-активни, да подобрят здравословното си състояние!“

Българска асоциация за здраве и фитнес е горд партньор на #BEACTIVE DAY, като членовете на асоциацията ще организират и проведат много активности в рамките на септември.

За повече информация, отидете на www.beactiveday.bgили www.beactiveday.eu. Ако желаете да се включите като спортен обект или треньор, пишете на bahf.bg@gmail.com или се обадете на 0889 140 264

Екипът на Българска асоциация за здраве и фитнес

Категории: Новини