loader image

Катерачната занималня е подходяща за деца навършили 5 години. А най-хубавото на катеренето е, че горна граница за възрастта няма! Всички се радваме, като малки деца, когато имаме възможност да го практикуваме.

По време на занималнята малките катерачи ще се запознаят с понятия като стъпка, хватка, джоб, ръбче, седалка, осмица, протриващо устройство… Ще имат възможност да се научат да правят алпийски възли, ще се научат да осигуряват катерач. Естествено – много ще се катерят! Залата предлага много възможности за развиване на катерачни умения. Има отвесни маршрути, където катерачите се научават да стъпват прецизно, има боулдър част, където да развиват сила.

А когато се изморим от катеренето е време да излезем навън. Там ни чакат нови предизвикателства! Това е времето, в което малките катерачи ще научат интересни неща за заобикалящия ги свят, ще придобият умения, които може да са им полезни или просто ще имат нещо интересно за разказване. През времето, което ще прекараме навън, ще се научим да работим с компас и карта, ще се ориентираме, ще направим карта на някой район. Ще имаме възможност да се научим да разпознаваме различни растителни и животински видове, даже ще си направим енциклопедия! Ще разберем какво има в центъра на земята, от кои облаци вали, как изглежда небето, когато се променя времето, как се оказва първа помощ, как се прави носилка от въже… А в края на седмицата, ако смелите катерачи са успели да научат нови неща, ще има награда – изненада!

Програма:

8.30 – 10.45 Катерене в зала. Катеренето започва с лека обща загрявка, последвана от специфична загрявка. Всеки ще има възможност да се катери колкото и където поиска. А за почивка ще се учим на възли, осигуряване и други алпийски техники. Като приключим с катеренето ще излезем навън, където ще имаме време за лека закуска, преди да се изправим пред следващите предизвикателства.

11.00 – 13.00 Игри навън. Всеки ден ще научаваме различни нови неща. Темите са – ориентиране с карта и компас, първа помощ, метеорология, геология, разпознаване на различни растения и животни. Естествено, ще има време и за игра!

13.00 – 13.30 Обяд

Цена: 260 лв за една работна седмица.

Период на провеждане на занималнята: Юни и Юли месец 2022г.

 

Необходима екипировка:

Яке за дъжд, полар, вода (задължително поне 700мл), чорапи , резервен чифт, малка раничка.

 

Забележка:

За междинна закуска в 10.45 – сложете плод, вафла/ според препдочитанието на детето/. Ние имаме резерв, но не винаги децата харесват вафла или плод по наш избор.

Очакваме децата да бъдат водени и взимани точно навреме. Ако случайно имате закъснения – предупредете ни, тъй като занятията започват точно според часовете.

 

 

Къде очакваме децата сутрин: Athletic Climbing Fit в Атлетик Дианабад. Адрес: СОФАРМА БИЗНЕС ТАУЪРС / кулите срещу КАТ/, сграда А. Адрес: ул. Лъчезар Станчев 5. Ет. 2- АТЛЕТИК ФИТНЕС.

За ваше улеснение при водене и взимане на децата – сградата разполага с подземен паркинг: 20 мин първоначален безплатен престой без заверка на паркинг билета,  и до 2 часа, допълнителен престой със заверка на паркинг билета при нас в залата.

 

Телефон за контакт и записване: 0898 204 870

Категории: Новини