loader image

Един от инструкторите ни – Радослав Радев спечели престижно състезание по калистеника в Германия! 🏆🌟🥳

Състезанието, едно топ 3 най-трудни състезания в годината, е било в рамките на световноизвестния фестивал FIBO в Кьолн. Сред няколкостотин кандидата и 12 от най-добрите атлети в света били Радо, който спечелва първо място и още един наш сънародник – Добрин Добрев, който печели трето. Правилата са били двубои (батъли) между участниците – един срещу един – докато останат последните двама състезатели. Самите двубои се провеждат в рамките на една минута, като участниците трябва да покажат на какво са способни в четири категории: динамика, статика, динамична статика и комбинации. Уредите, с които са играли са лост и успоредка.

„За да спечеля трябваше да победя първия ми батъл срещу момче от Колумбия и втория ми батъл срещу световния лампион 2022 от Египет. След двата батъла се класирах за финала, където бяхме трима. Това ми е втората поредна година, в която участвам на същото състезание. Миналата година отново бях на FIBO, но завърших втори“, споделя Радослав Радев пред репортери.

Успехите на Радослав обаче не са само тези – през миналата година той извоюва три първи места в големи състезания в чужбина, подобни на това в Германия. Той печел и шампионската титла на европейското първенство по калистеника, както и първо място на международно състезание в Полша. През декември е спечелил и друго състезание в Швеция.

Поздравления! 👏👏👏

Категории: Новини