loader image

Спортуващите могат да се грижат по-добре за ставите си по няколко начина:

1. Правете загрявка преди тренировка или спорт

Правилната рутинна загрявка може да помогне за увеличаване на притока на кръв към ставите, намалявайки риска от нараняване.

2. Използвайте подходящо оборудване

Носенето на правилните обувки и други защитни средства може да помогне за намаляване на въздействието върху ставите по време на спортни дейности.

3. Поддържайте здравословно тегло

Допълнителното тегло поставя ненужно напрежение върху ставите, което води до износване с течение на времето. Поддържането на здравословно тегло може да помогне за намаляване на това напрежение.

4. Укрепете мускулите около ставите

Силните мускули осигуряват по-добра опора и стабилност на ставите. Включването на упражнения, насочени към мускулите около ставите, може да помогне за предотвратяване на наранявания.

5. Включете упражнения с ниско натоварване

Дейности с голямо натоварване като бягане и скачане могат да бъдат трудни за ставите. Включването на упражнения с ниско натоварване като плуване, колоездене или йога може да помогне за намаляване на риска от нараняване.

6. Поддържайте добра хидратиция

Пиенето на достатъчно вода може да помогне за поддържане на смазването на ставите и да намали риска от нараняване.

7. Отделете дни за почивка

Прекомерното трениране може да доведе до наранявания на ставите. Почивните дни могат да помогнат на ставите да се възстановят, както и на мускулите, което от своя страна ще доведе до подобряване на резултатите.

8. Слушайте тялото си

Болката или дискомфортът в ставите може да е признак за нараняване. Важно е да слушате тялото си и да правите почивки или да потърсите медицинска помощ, ако е необходимо.

9. Изберете правилните добавки

Потърсете добавки, които да осигурят нужните вещества за превенция от износване и болки в ставите. Важно е да изберете висококачествена добавка от реномиран производител и да следвате препоръчителната дозировка.

Такава хранителна добавка е Aboflex Gold на Abo Pharma. Това е високоефективен продукт, който осигурявавсички необходими вещества за поддържане здравето и правилното функциониране на хиалинния хрущял и синовиалната течност. Също така, стимулира синтеза на съединителна тъкан и има мощен болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.

Съставките му са:

  • Кетостерони – добиват се от Cissus Quadrangularis и представляват естествени растителни стероиди. Имат роля на мощен противовъзпалителен ефекти значително подобрява състоянието на ставите. Освен това подобряват мускулния растеж и намаляват мускулната болка.

Cissus quadrangularis е растение, което се използва в традиционната медицина за лечение на различни заболявания. През последните години той придоби популярност като потенциална добавка за подобряване на фитнес резултатите.

  • Глюказамин сулфат – това е естествено срещащо се химично съединение, което се намира в тялото и особено в хрущяла. Глюкозаминът служи и за производството на синовиалната течност, която подпомага работата на ставите, като намалява тяхното триене.
  • Хондроитин сулфат – това е друго естествено срещащо се химично съединение, което се намира в тялото, особено в хрущяла. Често се използва в комбинация с глюкозамин сулфат като добавка за справяне с болки в ставите и скованост. Хондроитинът стимулира синтеза на хиалуронова киселина, като спомага за укрепването на съединителната тъкан.
  • Никомолекулна хиалуронова киселнина – Хиалуроновата киселина е ключов структурен компонент на ставния хрущял и синовиалната течност. Освен това, хиалуроновата киселина подпомага хранителните функции и регенерацията на хрущялна тъкан.

Комбинацията от трите съставки намалява и облекчава възпалението, причинено от износването на хрущяла, и също така предизвиква растежа на нова хрущялна тъкан и костна тъкан.

Как Cissus Quadrangularis може да ни помогне за по-добри фитнес резултати?

Ето няколко начина, по които Cissus quadrangularis може да бъде полезен за фитнес:

1. Здраве на ставите: Cissus quadrangularis може да помогне за намаляване на болката и възпалението в ставите, което може да бъде особено полезно за спортисти, които се занимават с дейности с голямо натоварване. Може също така да помогне за заздравяването на наранявания на ставите.

2. Здраве на костите: Доказано е, че Cissus quadrangularis подобрява минералната плътност на костите, което е важно за цялостната физическа форма и предотвратяването на остеопороза.

3. Мускулен растеж: Някои проучвания предполагат, че Cissus quadrangularis може да помогне за увеличаване на мускулната маса и сила, особено в комбинация с тренировки със съпротивление.

4. Управление на теглото: Cissus quadrangularis може да помогне за намаляване на телесните мазнини и подобряване на инсулиновата чувствителност, което може да бъде от полза за управление на теглото и цялостното здраве.

Важно е да отбележим, че всяка друга добавка сама по себе си не е достатъчна за постигане на по-добри фитнес резултати. Упражненията, правилното хранене и почивката също са от съществено значение за оптимизиране на фитнес резултатите.

Важно е също да се консултирате със здравен специалист, преди да направите значителни промени във вашата диета или фитнес рутина.

Категории: Новини