loader image

Атлетик периодично плащане 3

?Периодичното плащане по света

В последно време, често получаваме въпроси от вас – нашите клиенти, относно периодичното плащане и колко често се използва то като начин на плащане в световен мащаб.

След като вече ви изброихме неговите предимства ?http://athletic-bg.com/2199/2199/ ?, искаме да ви разкажем малко повече за това как и къде се използва то извън България.

В световен мащаб все повече потребители предпочитат да използват абонаменти за услуги или продукти, които доскоро са могли да купят единствено чрез заплащане на цялата стойност накуп. По цял свят периодичните плащания са предпочитан избор за извършване на регулярни плащания, в това число месечни абонаменти, членства и др. И при всички положения търговците трябва да вземат под внимание предпочитанията на клиентите си, когато решават какъв метод на плащане да им предложат.

?Сухата статистика
В Обединеното кралство периодичното плащане е предпочитаният начин на плащане на регулярни вноски – основно комунални услуги, вкл. фитнес абонаменти.

Според официална статистика към 2015 г. то е използвано от всеки 5 от 6 потребители или от над 80% от населението. През същата година броят на периодичните плащания е достигнал 3.9 милиарда, като тяхната обща стойност е била над 1 милиард и 215 милиона британски лири.

Payments UK – организацията, анализираща данните за начини на плащане в Обединеното кралство??, предвижда, че до 2025 г. броят на периодичните плащания в страната ще се увеличи с нови 400 милиона. Нещо повече, тогава единствените два по-популярни начина на плащане ще бъдат еднократните покупки с банкови карти и разплащанията в брой.

От страните-членки на Европейския съюз ??Германия е с най-висок процент на използване на периодични плащания – над 50 % от всички видове плащания, извършени в страната през 2015 г. 
Във Франция и Холандия процентите са съответно 19.5% и 19.3%.

??САЩ „отвръща на удара”
През 2015 г. ACH Network, финансовата мрежа, извършваща мониторинг на финансовите транзакции в САЩ, e отчела, че за 2014 г. периодичните плащания отговарят за половината от всички плащания, извършени в тази мрежа.

Спрямо 2013 г., обемът на периодичните плащания в ACH Network е нараснал с 4.4 % на годишна база.

Из по-широкия свят
Извън Европа и САЩ значителни проценти на ползване на периодично плащане от общия брой транзакции, се наблюдават в ЮАР (20.6%) и Бразилия (18.7%).

??И обратно в България??
Очаквайте следващата седмица и подробна информация как можете да се възползвате от него в Атлетик Фитнес, за да си улесните живота, а и да спестите пари. Ние сме първата българска верига фитнес клубове, която го въвежда в този му вид на нашия пазар.

Надяваме се нашите информативни статии са ви предоставили необходимата ви информация и вече сте разбрали, че периодичното плащане е не само много сигурен начин на плащане, но и предоставя големи удобства за вас.

Възползвайте се сега и спестявайте пари всеки месец

По-здрави!
Екипът на Атлетик Фитнес