Тест за нагласите към храненето

Тест за нагласите към храненето

Тест за нагласите към храненето 540 281 Athletic

В днешно време все повече се интересуваме от това кое е здравословно за нас и кое не.

Обръщаме доста внимание на това с какво се храним, кога се храним, как се храним. И това е напълно естествено, ако искаме да поддържаме физиката си здрава и привлекателна.

Кога обаче целият този процес се превръща в затормозяващ и по-скоро увреждащ, отколкото полезен и приятен? Според статистиката, все повече хора изпитват притеснения относно храненето си и са уязвими към развитие на някои вид хранително разстройство (анорексия, булимия, хиперфагия и т.н.). Съпътстващи състояния са високата тревожност, депресията, зависимостите към психоактивни вещества.

Как се стига до това състояние?

Прекомерните тренировки, стриктните диети, спазването на изтощаващи режими са по-скоро товар за психиката. Те ни лишават от удоволствието от спортуването и храненето, а в крайна сметка и от удовлетворението от нас самите. Къде е границата? Можем ли да следваме здравословното, без да изпадаме в крайности и без да запълваме съзнанието си с обсесивните мисли „Кога да ям?”, „Какво да ям?”, „Мога ли да си позволя днес да хапна малко и от това?”

Ако искаш да видиш къде се намираш спрямо останалите и дали притесненията относно храненето, фигурата или теглото са по-силни от обичайните за повечето хора, отдели няколко минути, за да попълниш теста. Има и допълнителни въпроси за емоционалните и социалното ти състояние и нагласи, тъй като те са пряко свързани със здравето и добрата физическа форма:

http://bit.ly/39RPfZR

Тестът е разработен от студент магистърска степен по Клинична психология в СУ „Св. Климент Охридски“ и е част от научно изследване по темата за нагласите към храненето и връзката им с отношението към себе си и другите.

 

По-здрави,

Екипът на Атлетик Фитнес

Оставете отзив

Абонамент за новини и промоции

сега може да научавате първи за нашите активности

Абониране за актуални новини и промоции от Атлетик Фитнес

  Имена*

  Телефон*

  E-mail*

  Контакти централен офис на Атлетик Фитнес

  София
  ул. „Лъчезар Станчев“ 5
  Софарма бизнес тауърс, кула А, ет. 4

  Работно време:
  Понеделник – петък: 09:00 – 17:30 ч.

  концепция и дизайн