Топ 5 на хранителните добавки

Топ 5 на хранителните добавки

Топ 5 на хранителните добавки 5821 3881 Athletic
  1. Мултивитаминен и минерален комплекс: Абсолютен номер едно в класацията. Независимо дали тренирате, за да правите мускули, или тренирате, за да топите мазнини или просто за поддържане на форма, то без един хубав продукт с витамини и минерали няма да минете. Много често тази добавка се подценява, но тя е жизнено важна за подържането на нормалните ни телесни фунции, още повече когато имаме физическо натоварване.

 

  1. Протеин на прах: За покачване на мускулна маса трениращият се нуждае средно от по 2 грама белтъчини на килограм телесно тегло, а тези, които искат да топят мазнини, дори от още повече. Често в практиката човек трудно може да си набави всичкото необходимо количество протеин от храната, която приема. Точно тук идват на помощ и протеиновите ‘пудри’. Един или два протеинови шейка към дневното количество храна обикновено са напълно достатъчни. Протеиновите напитки може да се приемат между основните хранения, като малки закуски и/или след тренировка.
  1. Креатин: Това е може би най-известната хранителна добавка в последните 20 години, поне що се отнася до покачването на мускулна маса и телесна сила. Определено креатинът работи и това е доказано на теория и на практика. Добре е да се приема креатин в периодите на върхово натоварване, но не повече от 2 месеца. След два месеца прием се препоръчва месец почивка.
  1. Глутамин: Кралят на аминокиселините! Л-глутаминът или накратко казано глутаминът е може би най-важната аминокиселина. Той е силен антикатаболик, стимулатор на хормона на растежа и има важна роля в белтъчния метаболизъм. Най-добре глутаминът влиза в употреба след тренировка, тъй като тогава нивото му в нашето тяло е спаднало почти 50%. Другият важен момент за прием е вечер преди лягане, което е благоприятно за стимулирането на така важния хормон на растежа.
  2. Л-карнитин: Ако искате да топите мазнини, това е добавката. Важното при Л-карнитина е, че животът му в тялото ни е до 15-17 часа. Това предполага 2 приема дневно на равни интервали, като единият прием да е 2-3 часа преди тренировка. Защо 2-3 часа ли? Ами след толкова време най-просто казано Л-карнитинът започва да работи. Изключение прави само течната форма, която може да се приема до 30-40 минути преди физическо натоварване.

Оставете отзив

Абонамент за новини и промоции

сега може да научавате първи за нашите активности

Абониране за актуални новини и промоции от АТЛЕТИК

Вашето Име*

Телефон*

Фирмата, в която работите

И-мейл *

КОНТАКТИ ЦЕНТРАЛЕН ОФИС АТЛЕТИК

София
ул. Лъчезар Станчев 5
(Sopharma Business Towers)

Работно време:
Понеделник – Петък / 08:30 – 18:00

концепция и дизайн