loader image

Фитнесът е едно страхотно място, на което можеш да поддържаш своето здраве. Освен ежедневните тренировки, които са ти познати или с които ще се запознаеш, когато започнеш да тренираш, има и едни страхотни тенденции, които всяка година подлежат на изменения.

Ежегодно различни редактори публикуват тенциите за съответната година. Ние обаче избрахме да подберем 5 от тях, които са в топ списъците за 2019 година, а и си струват да бъдат прочетени.

Wearable Technology ( Преносимите джаджи)

Огледай се около себе си! Какво виждаш? Технологията е намерила приложение навсякъде в ежедневието ти – работното място, дома, фитнес залата и къде ли още не. Вероятно тази тенденция стои на върха в списъка и то точно поради тази причина. От смарт часовниците и фитнес тракери до монитори за сърдечен ритъм и GPS устройства, тези преносими джажди и още много други ще са с нас още много дълго време и все повече ще се усъвършенстват.

Защо си струва да опиташ? Тези технологии ти позволяват да си поставяш цели според личните ти нужди и да следиш прогреса им. Друга причина е, че тези инструменти ти позволяват да проследяваш всеки твой прогрес, дори и малките постижения (например 10 000 крачки на ден). Това ще ти помогне да се мотивираш за напред. Дори няма да споменаваме функцията за пулс или смарт часовниците. Всички тези джаджи помагат за ефективни тренировки и мотивация.

Групови тренировки

Ако ти харесва да работиш в екип и това те мотивира допълнително, това е твоята тенденция. Чрез такъв вид тренировки ще можеш да се запознаеш с много нови хора, с които мислите еднакво. Когато се запознаеш с такива хора, които имат същите цели като твоите, е много по-вероятно да останеш мотивиран и отговорен за тренировките за по-дълго време. Класовете за групово обучение могат да бъдат кардио класове, танци, колоездене и какво ли още не.

High-Intensity Interval Training (HIIT) / Високо интензивни тренировки

Ако нямаш достатъчно време за тренировки имаш два варианта – да пропуснеш тренировка или да направиш високо интензивна такава. Разбира се, вторият вариант е много по-добрият!

С високо интензивните тренировки можеш да направиш достатъчно ефективна тренировка дори за 20 минути. При този вид тренировки се правят упражнения, които се редуват с кратки почивки между упражненията, за да се максимизира респираторното натоварване, което е ключов фактор за изгарянето на калориите.

Персонален треньор

Работата с персонален треньор ще ти е от полза, без значение дали за първи път стъпваш във фитнеса или си луд по него и всеки ден си там. Ангажирането на треньор е една голяма инвестиция в собственото ти здраве. Част от предимствата да тренираш с личен треньор са:

  • Той ще те мотивира
  • Той ще има повече опит от теб
  • Той ще ти помага да правиш по-ефективни тренировки
  • Той ще ти помага да бъдеш в безопасност и да не се контузиш

Мобилните приложения за упражнения

Една от най-популярните тенденции в момента са онлайн видеата и приложения за тренировки. Достъпът им е лесен, а и много от тях са безплатни. Чрез тях спестяваш време във фитнеса. Но дали това е най-правилното и ефективно нещо?

Да, те са по-лесни и удобни, но… ето тук идва и „НО“. Когато тренираш сам вкъщи чрез такъв вид приложения или видеа, можеш да се контузиш, можеш да изпуснеш запознанството с други хора, имащи сходни на твоите цели и интереси, можеш бързо да изгубиш мотивацията и често можеш да пропускаш тренировки, защото си изморен и няма кой да те мотивира да продължиш.

В следствие на всички минуси на тренировките с мобилно приложение, сам можеш да направиш своя извод дали си струва да останеш сам вкъщи и да тренираш пред екрана.

Не се чувстваш достатъчно мотивиран? Ела при нас, а ние ще те мотивираме.

Разгледай какви предложения за групови тренировки имаме за теб.