loader image

Етикет се прилага не само в общуването на високо ниво или при вечерянето в изискан ресторант. За да могат всички посещаващи залата да тренират спокойно, е важно да се спазва етикет и там.

Ако си бил поне няколко пъти на фитнес, със сигурност си забелязал няколкоАтлетик блог (40) дразнещи индивиди, които не спазват „правилния фитнес етикет”.

Днес ще ти представим 8 от нещата, които не трябва да се правят в залата, за да може престоят на всички там да е по-приятен и полезен.

Спазвай лична хигиена и не оставяй уредите изпотени.

Няма нищо притеснително или лошо в това да се потиш по време на тренировка. Точно затова използването на кърпа е изключително важна част от етикета във фитнес залата. Също толкова важно е да избършеш потта от оборудването след използване.

Не забравяй, че повечето машини с кожени седалки и потта ти няма да изчезне от нея, освен ако не я изтриеш.

Не слушай силно музика и не говори по телефона.

Някои от най-обезпокоителните индивиди в залата са тези, които провеждат много шумни и дълги телефонни разговори по време на тренировка.

Други такива са онези, които обичат да надуват музиката си до такава степен, че другите могат да я чуят дори и през собствените си слушалки.

Молим те – не бъди един от тях.

Не ползвай уредите прекалено дълго.

Спомняш ли си в детската градина как учителките ни учеха, че играчките принадлежат на всички деца? Ето как трябва да се държиш и в залата.

Не прекарвай часове на пътеката за тичане, ако видиш, че има хора, които също желаят да потичат.

Не заемай уреди, ако не ги ползваш.

Има трениращи, които просто обичат да се мотаят около оборудването. Изпращат текстови съобщения, проверяват електронната си поща, правят си селфита, а понякога дори си поспиват, докато има други, които чакат да използват тези уреди.

Ако си отишъл във фитнес залата, ти си там, за да тренираш. Не забравяй това!

Не давай зор на другите трениращи.

Използването на уред в продължение на 60 минути е невъзпитано, но също такова е и стоенето с кръстосани ръце и укорителен поглед пред човека, който тренира.

Не оставяй тежести разхвърляни навсякъде.

Друго нещо, което трябва да помниш от детството, е, че не трябва да разхвърляш играчките си навсякъде.

Същото правило трябва да се прилага и в залата за тренировки: винаги оставяй тежестите там, където те принадлежат. Разхвърлянето им по пода не е само дразнещо за другите, но може да доведе до препъвания или наранявания.

Не закъснявай.

Не закъснявай за тренировка. Без значение дали тренираш в група (например Zumba) или става въпрос за лична тренировка с треньор. Закъснението ти може да разсее инструктора групови тренировки, както и другите трениращи, или да обърка графика на инструктора ти.

Ако си пристигнал късно, опитай се да нарушиш тренировката, колкото е възможно по-малко.

Не се размотавай гол в съблекалните.

Винаги има няколко души, които свободно се разхождат голи в съблекалните, създавайки дискомфорт за останалите. Често има и такива, които се бръснат в душ кабините с часове, а след това оставят всичко покрито с пяна и коса.

Дори и да не се притесняваш да се разхождаш гол, не забравяй, че има други, на които им става неудобно от това. Уважавай другите, времето им и личното им пространство.

Не забравяй, че съблекалните в залата не са личната ти баня и почисти прилежно след себе си.

Ако видиш, че някой системно нарушава правилата, обърни се към персонала в Атлетик Фитнес. Ние ще се погрижим да предупредим човека, за да се възвърне нормалният ред във фитнес клуба.

Категории: Тренировки