loader image

Нова групова тренировка ще имат възможността да посещават спортуващите в Атлетик Дианабад и Янко Сакъзов от този октомври – Body Ballet!

Body Ballet е уникално направление във фитнеса, базирано на упражнения от класическата хореография, балет, йога и Пилатес. Body Ballet стана популярен в последните години, въпреки че първата му поява във фитнес клубовете е отбелязана още в средата на 90-те. Почитатели на програмата са много световноизвестни личности като Мадона, Тейлър Суифт, Натали Портман, Мила Кунис, Лив Тайлър и др., които поддържат стройна фигура благодарение на Body Ballet.

Балетното обучение помага за оформяне на стройно тяло, развиване на гъвкавост, подобряване на позата, пластичността и грацията.

Кой ще преподава програмата по Body Ballet?

Наталия Гецова е родом oт Москва, педагог и майка на две деца. Тя е възпитаничка на Московска балетна школа, конкурсант в балетния театър на Борис Моисеев. Специализирала е разнообразни форми на класически, модерен и експериментален танц.

Наталия е сертифициран треньор по Body Ballet, като започва да го преподава преди около 5 години. Има множество специализации по програмата в САЩ, Обединеното кралство и Русия. В България преподава заниманието от около 2 години, като освен Body Ballet, преподава класически и модерен танц в различни танцови школи.

 

Как протича едно занятие по Body Ballet?

Стандартното занятие е комбинация от следните активности:

 • Загрявка, упражнения за ставите;
 • Упражнения на балетна станка;
 • Равновесни упражнения без поддръжка;
 • Партер (упражнения на пода);
 • Стречинг.

Благодарение на съчетанието на такъв комплекс от упражнения, почти всички мускули на тялото се стягат, подобрява се физическата форма и, не на последно място, фигурата става стройна и елегантна. И това не е всичко! Балетните упражнения за тялото имат комплексен положителен ефект върху цялото човешко тяло.

Какви са предимствата на Body Ballet и защо е получил световно признание?

 1. Краката стават слаби и грациозни. Особено ефективни са упражненията при работа с “бричовете“ и „паласките“.
 2. Мускулите на тялото и ръцете се укрепват, коремът се стяга и визуално се оформят ръцете и раменете.
 3. Постига се красив, изваян силует, мускулите на краката са издължени, а не топчести и свръх релефни.
 4. Стойката е значително подобрена.
 5. Практикуващите Body Ballet се научават да „управляват“ своето тяло, да работят върху грациозността и пластиката на собствените си движения.
 6. Развива се общата физическа подготовка.
 7. Подобрява разтягането и развива еластичността на мускулите, ставите и сухожилията.
 8. Развива се координацията и чувството за баланс.
 9. Физическите упражнения с Body Ballet нямат отрицателен и травматичен ефект върху мускулите, сухожилията и ставите. Подходящ е за всички, независимо от възрастта и нивото на подготовка.
 10. Body Ballet стимулира работата на вътрешните органи, активира кръвообращението, развива и укрепва ставите, подмладява тялото.

 

За кого е подходящ Body Ballet?

Body Ballet може да се практикува и от начинаещи, без ограничение на възрастта. Не е необходима предварителна подготовка и няма специални противопоказания. Все пак, заниманието не е препоръчително за хора със следните здравословни проблеми:

– сърдечна недостатъчност;

– разширени вени в тежка форма;

– ставни заболявания в тежка форма.

Продължителност и начин на провеждане

Продължителността на едно занятие е средно 50 минути на тренировка, 3 пъти седмично, като всяка тренировка е насочена към различна област от тялото.

Какво се постига с Body Ballet?

 • Слабо, стройно тяло и атлетично тяло, без “напомпани” мускули;
 • Добра гъвкавост и мобилност на ставите;
 • Красива и правилна стойка;
 • Подобряване на физическото състояните;
 • Удовлетворение без нуждата от силно натоварване.

 

Какво включва програмата?

Body Ballet стартира в два от клубовете на Атлетик Фитнес – Дианабад и Янко Сакъзов, и ще се провежда 3 пъти седмично, с предварително записване. Ето какво ще включва всяко занимание:

 • Понеделник –Стройни крака за красиво тяло“

Включва усилена работа върху проблемните зони на краката – вътрешната част на бедрата и дупето. Тренира се на долната част на корема и се включва работа с мускулите на ръцете. Стречинг за крака, ръце, шия (проблемните зони на хората, работещи в офис).

 • Сряда – „Балансирано и стройно тяло“

Работа за баланс на тялото и стойката. По време на тренировката участват всички мускули по тялото. Има кардио част за сваляне на теглото. Задълбочен стречинг и подготовка за шпагати. Включени са и специални упражнения за вътрешно оздравително въздействие на организма.

 • Петък – „Здрав гръб и плосък корем“

Тренировката се провежда на пода. Въпреки, че темпото на тренировката е по-спокойно, с особенно внимание към дишането, натоварването не е по-малко, спрямо другите тренировки. Тренировката акцентира върху коремните мускули и укрепването на гръбначния стълб. Включва и упражнения за цялостно подмладяване и оздравяване на организма.

 

Как става записването за Body Ballet?

Body Ballet тренировката е само с предварително записване и се заплаща индивидуално, за всяко посещение.

Цени за тренировка от 50 мин. на човек:

 • Малка група (1-5 човека) – 15.00 лв.
 • Група 5+ човека – 10.00 лв.

 

ВАЖНО!

Body Ballet стартира с ПРОМО безплатни часове за всички, които искат да опитат това различно и ефективно занимание:

🔸 02.10.2019 г. в Атлетик Янко Сакъзов – 2 промо тренировки с начало от 12:30 и от 19:00 ч.

🔸 09.10.2019 г. в Атлетик Дианабад – 2 промо тренировки с начало от 12:00 ч. и от 19:00 ч.

Очакваме ви!

 

По-здрави,

екипът на Атлетик Фитнес