loader image

Как да подобриш физическото и психическото си състояние чрез Пилатес упражнения

Ако работиш в офис, то схващанията, напрежението в  кръста от неправилна стойка и обездвижването са ти до болка познати, буквално. Е, не си единствен. Голяма част от онези, избрали работата на стол, споделят твоите болки и мъки. Дали защото столът, на който прекарваш осем часа от денонощието си, е неудобен и твърд или стойката, която заемаш изкривява гръбнака ти, факт е, че проблемите се появяват, и то не много дълго след като си започнал да водиш този начин на живот.

Въпросът е, какво да направиш, за да се промени това? Как да се погрижиш за тялото си преди да е станало твърде късно? Много е просто – движи се!

Според скорошно проучване, ако прекарваш по осем часа на ден в офис, седнал,  то поне един час дневно трябва да се движиш. Това включва всякакъв вид движение, от разходки до боулинг, тренировки във фитнес и по-специални упражнения. Ако обаче искаш нещо повече от просто движение, искаш нещо, което да повиши концентрацията ти, да подобри цялостно физическото ти състояние, а не просто да те предпазва от обездвижване, то за теб има едно решение – Пилатес.

Атлетик блог 6 (2)

Какво всъщност е Пилатес?

Пилатес представлява серия от специално подбрани под определен ред движения и има за цел да влияе върху гъвкавостта, силата и цялостното физическо и психическо състояние на тялото. Това става чрез влияние върху шест основни компонента, които изграждат системата Пилатес:

  • Дишане;
  • Конентрация;
  • Контрол;
  • Енергиен поток;
  • Център;
  • Прецизност.

Обръщайки внимание на именно тези 6 компонента, всеки практикуващ Пилатес, започва да усеща положителния ефект на упражненията не само върху тялото си, но и върху ума си.

 

Какви са ползите от Пилатес?

Веднъж обърнеш ли поглед към Пилатес или йога (тук можеш да прочетеш за ползите от йога практиките – http://athletic-bg.com/1641/yoga-za-otslabvane-6-nachina-da-vlezesh-otnovo-vav-forma/), ще се влюбиш в тях. Още след първите няколко практики ще усетиш значително подобряване на физическото си състояние.

Ето и някои от големите ползи на Пилатес упражненията:

  • Ще изваеш страхотно тяло – системата от упражнения е създадена, за да тренира всяка част от него, без да те преуморява и натоварва повече от необходимото. Най-голямо влияние има упражненията върху раменете, гърдите, ръцете и долната част на гърба;
  • Ще пАтлетик блог 6 (3)одобриш дишането си – то е много важно за доброто физическо и психическото състояние на организма. С правилното дишане, развиваш плавни и леки движения, започваш да се отнасяш по различен начин към заобикалящия те свят и да елиминираш стреса само с едно дълбоко вдишване и издишане. Освен това, практикувайки метода Пилатес, значително намаляваш риска от схващания, причинени от резки движения;
  • – Пилатес помага за премахване на болката в гърба, кръста, врата и раменете, които са най-честите при хора, чиято работа е в офис и пред компютър. Затова Пилатес е силно препоръчителен за страдащите от хронични болки в гърба и врата.

И така, ако водиш живот изпълнен с напрежение, взиране в монитор и много малко движение, то няколко тренировки Пилатес седмично ще те предпазят от съпровождащите този начин на живот негативи. Нещо повече, ще усетиш как стреса значително намалява и ще се почувстваш физически и психически във форма. А какво по-хубаво от това тялото и ума ти да се чувстват добре.

Започни още днес. Посети класовете по Пилатес, както и останалите групови тренировки с различно ниво на интензивност в Атлетик Фитнес. А невероятен бонус е, че ще се запознаеш с много нови позитивни хора като теб, които искат да променят живота си.

Атлетик Фитнес блог 1

САМО до 31 декември можеш да тренираш един месец напълно БЕЗПЛАТНО във всички клубове на Атлетик Фитнес. Твоята членска карта включва неограничен брой посещения на всички групови тренировки и фитнес зали.

От Коледната промоция можеш да се възползваш при закупуване на две месечни карти в Атлетик Фитнес, за да получиш третия месец безплатно. А три месеца са напълно достатъчни, за да видиш как тялото ти започва да се стяга и да става все по-здраво!

Все още се колебаеш дали нашите клубове и тренировки са подходящи за теб?

Сега можеш да вземеш една БЕЗПЛАТНА тренировка като подарък от нас!

Заяви своята още сега през нашия сайт от ТУК.

Категории: Тренировки