loader image

Въпреки, че много от нас се стремят да имат плоско коремче, то кръгло и повдигнато дупе е вторият стандарт, към който повечето жени се стремят в своите фитнес програми.

Знаете ли, че всъщност много песни са посветени точно на тази част от женското тяло?

В тази статия ще ви споделим упражненията, с които ще постигнете мечтаното „дупе“.

Ето и кои са 5-те най-ефикасните упражнения за секси дупе.

  1. Step ups с тежести – осигурете си пейка или нещо, върху което да стъпите. С дъмбел във всяка ръка поставете единия крак на пейката, с другия направете тласък, за да се качите на пейката с двата крака. Върнете се в изходно положение и повторете с другия крак.
  2. Румънска тяга – направете лек разкрач, на нивото на раменете, като държите лост в ръцете си. Клекнете плавно към земята, като натискате дупето надолу. Дръжте гърба изправен.
  3. Напади с тежести над главата – вдигнете тежест (дъмбел, лост или диск) над главата си. Правете крачки или напади на едно място. Дръжте гърба изправен и коляното да не преминава нивото на пръстите. Избутвайте се с петата.
  4. Повдигане на тежести от пейка/стол – опрете гърба си на пейката (лопатките трябва да се допират на пейката). Петите ви трябва да са близо до дупето докато сте в седнало положение. Поставете тежестта в скута си. Изтласкайте се с петите нагоре, после се върнете в изходно положение, НО не допирайте дупето до земята. Можете да задържите дупето отгоре за 5 секунди преди да се върнете в изходна позиция за по-добри резултати.
  5. Кръстосани напади – когато става въпрос за външната част на дупето (т.е. абдуктурите), това е най-доброто упражнение. Изпълнява се както стандартните напади, но вместо да слагате крака си перпендикулярно на другия, го сложете зад другия крак (кръстосайте краката). Нека коляното не преминава нивото на пръстите.

ВНИМАНИЕ! Ако сте начинаещи, не правете тези упражнения без помощта на специалист, за да избегнете контузвания и травми.

Професионалните инструктори в Атлетик Фитнес ще ви покажат как да ги правите правилно, за да вземете максималното от тях, без да застрашавате тялото си от наранявания.