loader image

Знаеш, че процесът на сваляне на излишните килограмие цялостно изпитание. Има много неща, които може да ти помогнат да преминеш през него, но освен това има и хиляди, които могат да те възпрат. Но, с правилните упражнения за отслабване и хранителен режим, можеш да постигнеш всичко.

Е, днес отново ще ти помогнем да знаеш повече за това как да отслабнеш, когато се нуждаеш от това. Вече ти разказахме как да се храниш, така че да свалиш ненужните килограми. Сега ще си поговорим малко повече за това как да тренираш, за да го направиш. Така че продължавай да четеш!

1. Вървенето

Разходките са най-малкото, с което можеш да започнеш. Вървенето, особено спортното ходене, изгаря калории и стяга тялото. Ако избереш да го правиш навън, винаги можеш да го комбинираш с разглеждане на града или приятен излет сред природата. Разбира се, винаги знаеш, че ако времето не е хубаво, залата винаги ще те очаква, а с нея и пътеката.

Ако истински искаш да си поставиш предизвикателство с това, не спирай само с ходенето. Прави малки серии от тичане, ако си на пътека – добави и нагорнище, за да активираш мускулите си. Така ще постигнеш дори по-добри резултати.

2. Планк

Всички сме усещали колко трудно е да се задържиш в „планк“ за дълго време и сме се препотявали обилно заради това. Ами нищо чудно – това е най-доброто упражнение за трениране на коремната част. С него предизвикваш мускулите си и караш тялото си да изгаря много калории наведнъж.

3. Бърпита

Упражненията, които едновременно активират повече мускулни групи, са тези, които изразходват най-много енергия. С това и изгарят мазнините по-добре от всяко друго движение. Бърпито е един от най-добрите примери за това, защото то само по себе си обединява няколко упражнения в едно. Ако го правиш правилно, няма как да не те затрудни, а това е знак, че ще ти помогне да свалиш килограмите.

4. Джъмпинг джак

Няма да намериш нито една кардио или HIIT програма, в която да не участва това упражнение. То е високоинтензивно, активиращо повече от една мускулна група, което го прави перфектен избор за сваляне на теглото с него.

5. Клек с отскок

Традиционният клек е достатъчно добър начин да изгаряш калории. Но, ако добавиш към него и малко допълнително затруднение, ще видиш как ефектът ще се удвои. Този вариант е изключително подходящ за постигане на фитнес целите ти. Това е така защото добавя кардио мотив към типично силово упражнение и в резултат получаваш допълнително предизвикателство.

6. Мъртва тяга

Нали не помисли, че се отслабва само с кардио упражнения? Не, точно обратното – силовите тренировки могат да се превърнат в твоя най-добър помощник за изгаряне на мазнините. Мъртвата тяга е само едно от упражненията, които могат да те затруднят, прибавяйки по-тежки килограми. Тъй като активира повече от една мускулна група ефективно, това го прави един много добър избор.

7. Поза свещ

И ако не те изненадахме достатъчно с последното упражнение, най-вероятно това ще свърши работа! Свикнали сме да асоциираме тежкото натоварване и интензивното раздвижване на тялото с единствените начини да изгаряш много калории наведнъж. Но в действителност много йога пози може да се окажат достойни съперници на останалите упражнения по ефективност. Позата свещ е един от тях. С него много жени активно се борят срещу целулит и натрупаните килограми.

Можеш да посетиш групова тренировка по йога в клубовете на Атлетик Фитнес. Графикът можеш да видиш тук.

Това са само част от упражненията, с които можеш да стопиш завинаги излишните килограми и да забравиш за притесненията си. И да искаме в една статия не можем да опишем всички. Но какво можем да направим? Е, можем да подберем специално за теб тези упражнения, които най-бързо и лесно ще те доближат до целта ти.

Възползвай се от опита на специалистите ни и се възползвай от индивидуална тренировъчна програма. Така отслабването ще ти се стори като детска игра! Очакваме те в клубовете на Атлетик Фитнес.