loader image

Скъпи приятели,

Съзнаваме, че за хубаво или за лошо, световната епидемия промени из основи начина на живот, мисленето ни, ценностите и въобще всичко около нас. Обичаме да сме позитивни и вследствие и по време на карантината си извлякохме много поуки за бизнеса ни, за да можем да посрещнем новата реалност по-подготвени. Проведохме и продължаваме да провеждаме ежедневни срещи, дискусии и съветване със специалисти относно какви мерки да вземем, за да гарантираме вашата безопасност и тази на екипа ни.

Основният принцип, който сме следвали и от който сме се ръководили при споменатите обсъждания, си остава същият, както през всичките изминали 26 години до сега, а именно – че ФИТНЕСЪТ Е ЗДРАВЕ и начин на живот. По този начин изброените по-долу ходове, които сме предприели имат основна цел опазването на здравето на екипа и клиентите ни:

 1. Ще продължим да предлагаме редовни онлайн тренировки с членове на екипа ни – доказани фитнес професионалисти, които да са съобразени с трениране в домашни условия. Така тези от вас, които все още се притесняват да дойдат до залата, ще могат да продължат да тренират от вкъщи.
 2. Ще въведем ограничение на броя трениращи – клиенти и персонал, по едно и също време във фитнеса. Подобна мярка цели избягването на струпване на много хора в закрито помещение по едно и също време и следователно намаляване на риска от пренасяне на евентуална зараза. Следователно планираме да пускаме по 1 клиент за всеки 10 м2 площ от фитнес клуба. Най-чувствителните зони са съблекалните и студиата, където това е неприложимо, но сме предвидили друго нещо в тази връзка, за което ще прочетете по-долу.
 3. Ще инсталираме прозрачни защитни прегради на всяка рецепция (подобно на тези в аптеките), за да намалим шанса от пренасяне на зараза за колегите и, разбира се – за вас самите.
 4. Ще продължим да изискваме при влизане във фитнес клуба, на рецепция, всеки да си дезинфекцира ръцете, както беше в седмицата преди затваряне. За целта сме осигурили достатъчно количество дезинфектанти, въпреки трудното снабдяване с тях.
 5. С оглед спазването на по-голяма дистанция между хората във фитнеса:
 • Шкафчетата в съблекалнята ще могат да се ползват през едно. На всички, които временно ще бъдат неизползваеми, ще има залепени стикери за по-лесна ориентация.
 • Това ще важи и за фитнес оборудването – основно кардио уредите, които ще бъдат раздалечени един от друг, доколкото е приложимо. Останалите подобни машини ще могат да се ползват през една.
 • Временно ограничаване на посетителите на груповите тренировки – до 10 души в група в съответния час, в това число и треньора.
 1. Разполагаме наситен брой информационни табели из цялата залата за спазване на няколко прости правила от всички за по-висока лична хигиена и безопасност на трениращите.
 2. За по-високо ниво на хигиената и безопасност на клиентите, ще въведем задължително използване на кърпа от трениращите по време на тренировка. Каним всеки да си носи такава от вкъщи, като ще предлагаме и хавлиена кърпа под наем, както преди затварянето, при същите условия.
 3. Ще осигурим и разположим по-голямо количество спрейове с дезинфектанти из залата, за да може всеки да си почиства уреда преди и след използването му.
 4. Вентилационните ни системи ще работят на пълен капацитет и ще държим отваряемите прозорци отворени максимално допустимо време, за да осигурим свеж въздух и проветряване. Климатиците, които въртят само въздуха в помещенията, ще бъдат включвани при необходимост за постигане на по-добра температура за трениране.
 5. Продължаваме с добрата практика с периодично попълване на чек-листове през работния ден за извършване на проверка на нивото на хигиена в клуба от страна на екипа. Така и вие сами ще можете да следите за контрола на хигиената.
 6. Временно, на бара няма да се продават никакви продукти, тъй като това е разпоредбата на властите.

 

По-здрави,
Екипът на Атлетик Фитнес

Категории: Uncategorized @bg