loader image

По-голямата част от жените искат да имат повече енергия.

Погледнете го по този начин – ако имате повече енергия, всички тези неща биха се подобрили: настроението ви, вашето търпение, способността ви да се разхождате с децата, сънят си, вашата концентрация, сексът и вашето тегло.

Знаете ли, че над 55% от хората казват, че обръщат по-малко внимание на това какво ядат, когато са уморени и стресирани? Ние смятаме, че този процент е повече от 90%.

Понякога ние просто се нуждаем от реални действия в живота ни, за да направим всичко възможно.

Да възстановим енергията си

Нека да използваме този период от време преди пролетта, за да стигнем до същината на това, което ще ви накара да се чувствате по-добре за по-дълго. Нека променим това как се чувствате, отвътре навън. Кой е най-умният начин да направите това? Дайте малко любов на своя хормон на стреса – кортизол.

Повярвайте, кортизолът ни работи прекалено забързано с начина, по който живеем в днешни дни. Поддържайте здрави нива на кортизол и поддържайте себе си. Трябва да имаме балансирани нива на кортизол, за да имаме балансирани настроения, тегло и полови хормони. Да, този кортизол е голяма работа.

Ето някои от съветите ни по отношение на нивото на енергията.

#1. Приемайте витамини от „B“ група.

Тези витамини помагат на тялото ни да произвежда здрави червени кръвни клетки, необходими за всичко – от поддържането на мозъчните клетки до метаболизма на въглехидратите, източникът на гориво в мозъка. Те превръщат храната ни в енергия и захранват метаболизма. „В“ витамините са необходими за производството на невротрансмитери, които регулират настроението и спомагат за предаването на информация в мозъка.

Звучи доста важен нали? И ние смятаме така. Ето някои храни от които можем да си ги набавим:

Листни зеленчуци

Те детоксикират кръвта, осигуряват силна антиоксидантна подкрепа, подпомагат имунната система, възстановяват тъканите и още много други.

Ядки и семена

Те осигуряват „В1“ (тиамин – който е пряко необходим за производство на енергия), „В3“ (ниацин – голям детоксикатор и надбъбречен поддръжник), „В6“ (пиридоксин – който има най-драматичното въздействие на настроението при всички витамини „В“) и други.

Крехко месо и риба

Те помагат за осигуряване на есенциални мастни киселини, енергиен метаболизъм и подпомагат производството на нервни клетки.

Хранителна мая

Това е скритият ни коз. Ако не знаете какво е хранителна мая – време е да разберете. Хранителната мая е с високо съдържание на протеини, минерали и е пълна с витамини от групата „В“.

#2. „Потанцувайте“ с Мака.

Оо, магията на Мака. Тази невероятна добавка на прах се използва от векове и е известно, че действа като „адаптоген“, което просто означава, че естествено регулира нивата на кортизола.

Включете малко мака в сутрешното си кисело мляко и се пригответе за доза енергия.

Доказано е, че това спомага за съня, настроението, паметта и дори стабилизирането на половите хормони и повишава либидото.

1/2 чаена лъжица за започване. Какъв начин само за стабилизиране на надбъбречните жлези и за получаване на енергия.

#3 Разделете се със захарта.

Точно както всяка друга раздяла, раздялата със захарта може да е трудна, но ето някои полезни съвети, които могат да направят това малко по-лесно:

Точно като бандит, захарта ни ограбва енергията.

Захарта изчерпва запасите ни от „В“ витамини (вече знаете колко са важни те) и създава тези високи нива на кръвна захар. Оставяйки ни по-зле отколкото сме се чувствали преди това.

Средната дневна консумация на захар е 22 лъжички (330 калории).

Консумирането на 330 калории на ден се равнява на 2130 калории на седмица, което се равнява на 9240 калории на месец.

Опитвате се да отслабнете и да изчистите мазнините по тялото? Замислете се, че в килограм телесни мазнини има 3500 калории. Математически, това са почти 3 килограма телесни мазнини на месец, които са в излишък!

Не позволявайте на изкуствените подсладители да ви заблудят!

Изкуствените подсладители причиняват „калорична дисрегулация“, което означава, че те могат да ни накарат да преяждаме.

Аспартамът е известен невротоксин, Сплендът (сукралоза) е хлорирана захар, а Хлорът е известен канцероген. Всички те допринасят за гликацията и възпаленията. В превод – появата на бръчки.

Предизвикайте себе си – 1 седмица без никаква добавена/рафинирана захар.

Заредете се с натурални сладкиши, като плодове и зеленчуци. Използвайте истински подсладители като мед, кленов сироп, стевия, замените изкуствените и рафинираните подсладители.

Гарантираме ви, че след 1 седмица ще усетите вълна от енергия.

Е, вече имате три стъпки, с които да започнете промяната!

След всичко казано до тук, разбрахте колко е важен начинът на хранене, за да се чувстваме и изглеждаме добре, нали?

Хранене + движение = Щастлив живот и здраве в изобилие!

Но, за да постигнете баланс както в храненето, така и в спорта, е изключително важно да се допитате до специалисти.

А в Атлетик Фитнес ще откриете най-добрите такива! Те ще изготвят за вас индивидуален хранителен и тренировъчен режим, за да постигнете по-бързи и дълготрайни резултати.

Категории: БлогЗдраве