loader image

Атлетик блог 8 (1)Само след няколко дни е 1 януари и милиони хора по света, и в България, ще осъзнаят, че е време да променят живота си – да стопят мазнините, да свалят килограми и най-накрая да имат тялото, за което винаги са мечтали.

Но още около 15 януари повечето от същите тези хора ще са се отказали от целта си. Отново ще седнат пред телевизора и ще се подадат на изкушението от вкусната вредна храна.

Защо става така и как тази година наистина да стопиш мазнините завинаги?

Повечето хора се отказват бързо от мечтата за хубаво тяло, защото не знаят откъде да започнат. Те знаят, че трябва да спазват диета и да тренират, но липсата на измерими цели, поставени още в началото, ги кара да се предават, преди още битката с килограмите наистина да е започнала.

Искаш ли да отслабнеш наистина и завинаги този път?

Тогава си постави ясно измерими цели. Постави си краен срок. Реши точно колко мазнини и килограми искаш да премахнеш от тялото си и следвай конкретен план.

В тази статия ще ти покажем, в цифри, колко калории трябва да изгориш, за да стопиш 1 килограм подкожна мазнина и как да използваш това знание в твоя полза.

Разбира се, щом говорим за сваляне ни килограми, задължително ще имаш нужда от хранителен и тренировъчен режим. Най-добре ще ти повлияят режимите, които са изготвени персонално за теб, според твоето физическо състояние в момента, както и фитнес целите ти.

В Атлетик Фитнес можеш да се възползваш от услугите на нашите сертифицирани персонални треньори, които ще определят както диетата ти, така и тренировъчната програма, за да постигнеш желаните резултати за максимално кратко време.

Атлетик блог 8 (2)

Ако искаш да влезеш във форма за лятото, трябва да влезеш в залата още сега!

Пролетта все още изглежда твърде далеч, но всички знаем, че това е първият момент, в който се паникьосваме, когато видим, че не можем да влезем в дрехите от миналата година или твърде много излишни мазнини излизат на показ.

Проблемът се крие в това, че малко хора имат реална представа за времето, което наистина е необходимо, за да влезеш във форма.

За да предотвартиш тези проблеми, изгори всичко излишно още сега!

Какво показва математиката за изгарянето на калории и мазнини?

За да се лишим от 1 килограм мазнина, ние трябва да изгорим 7000 калории! Ако имаме 5 излишни килограма, това са 35 000 калории, 10 – 70 000 и т.н.

Колко килограма мазнини искаш да свалиш ти?
Как мислиш – за колко време може да се случи, без да предизвикаш т.нар. „йо-йо ефект”?Атлетик блог 8 (3)

Какво е необходимо, за да намалиш теглото, без да стресираш организма си?

За да намалиш теглото си, трябва задължително да си в калориен дефицит, т.е. да приемаш по-малко калории отколкото изгаряш. Разумният начин за това е комбинацията от упражнения с тежести, аеробна дейност и хранителен режим с ограничаване на приеманите калории.

Редица експерти съветват, че „доброто“ сваляне на килограми е от 0.5 до максимум 1 килограм на седмица. Това количество е установено сред редица опити и е с доказано траен резултат. Така че забрави за вълшебните диети от по 5-7 кг. по-малко на седмица. Тялото не може да го понесе без последици!

Да се върнем към математиката …

Вариант 1: Ако имаш за цел да свалиш 5 килограма, можеш да го направиш за 5 седмици, т.е. да сваляш по 1 килограм седмично.

Звучи постижимо, нали?

Ако си бил на диета, знаеш, че може и по-бързо да се свалят килограми. Но когато говорим за мазнини и трайно отслабване, за да свалиш 1 килограм на седмица, трябва да изгаряш 1000 калории дневно.

Вариант 2: По-добрият вариант е да свалиш 5 килограма мазнини за 10 седмици!

Този вариант ще бъде много по-приятен за теб и няма да имаш усещането, че насилствено следваш хранителен режим и ходиш в залата. Напротив! Ще създадеш нови навици и нов начин на живот, за който ще си благодариш след няколко месеца!

Защо Вариант 2 е по-добър?

1. Защото калориен дефицит от 1000 калории на ден е твърде много. Ако средностатистическият човек приема по 2000-2500 калории дневно, то тогава той трябва да намали приеманата храната почти наполовина. Освен това в уравнението добавяме и тренировките за допълнително изгаряне на калории. Сега този дефицит е прекалено голям стрес за тялото.

2. Защото толкова голяма калорийна разлика в отрицателен план може да предизвика загуба на част от наличната мускулна маса, независимо количеството прием на протеин. А това няма да има благоприятен ефект за цялостната визия, или както казват във фитнес средите – човек става “малък и мек”.

Накрая, нека да обобщим: 1 кг мазнина = 7 000 калории, които може да изгориш минимум за седмица, а за предпочитане е седмиците да са две.

Вече знаеш основната формула. Остава само да избереш хранителен и тренировъчен режим, които ще те доведат до желаните резултати.

В Атлетик Фитнес можеш да наемеш сертифициран персонален треньор, който ще изготви и двата режима за теб и ще те тренира в залата, за да постигнеш фитнес целите си и най-накрая да имаш тялото от мечтите си!

САМО до 31 декември можеш да се възползваш от Коледната ни ПРОМОЦИЯ и да тренираш в Атлетик Фитнес 1 месец напълно БЕЗПЛАТНО!

Промоцията е валидна до 31.12 и важи при закупуване на 2 месечни карти, а третият месец получаваш като подарък от нас.

Купи своите 2 месеца членство и вземи третия БЕЗПЛАТНО още сега:

Атлетик Коледна кампания

 

Категории: Здраве