loader image

Независимо дали е високо или нискоинтензивна, кардио тренировката е много важна част от фитнес режима ти. Освен че тя ти помага да изгориш излишните мазнини, има и много допълнителни ползи. Например подсилва имунната система и сърцето, намалява кръвното налягане, подобрява метаболизма и балансира хормоните.

Но, за да се насладиш на всички тези ползи от кардиото, трябва да знаеш как да правиш кардио правилно!

Вероятно точно в този момент си казваш „Но колко трудно е да тичаш на пътеката?!”

Много хора губят мотивация за спорт, защото използват грешните техники или се оставят да бъдат водени от навици, които намаляват ефективността на кардио тренировката им.

В тази статия ще научиш кои са трите най-често срещани начини, с които хората саботират собствената си кардио тренировка и не постигат желаните резултати. Ако ти правиш същите три грешки, ще те научим как лесно да ги корегираш и да накараш кардиото да работи в твоя полза.

Проблем 1: НЕ измерваш напредъка си

Ако наистина си сериозен в намерението си да отслабнеш, да се стегнеш и да водиш нов начин на живот, проследяването на напредъка ти е първата много важна точка. През първите 3-4 седмици във фитнеса промяната на твоето тяло може да не е достатъчно очевидна и да се обезкуражиш. Но проследяването на напредъка и резултатите ще ти помогне да видиш всеки милиметър по-малко от обиколките си. Освен това, ако проследяваш всичко в тренировъчен дневник, лесно ще забележиш кои упражнения и в каква последователност ти носят най-бързи резултати.

Решение: Започни да използваш телефона си

Хората днес влизат в залата с телефоните си най-често, за да слушат музика. Защо да не използваш твоя телефон в борбата с килограмите?

Използвай Notes или Evernote или дори специално приложение, за да следиш напредъка си. И запомни – силен е този, който владее информацията. Владееш ли информацията за собственото си тяло, никога няма да имаш проблем с килограмите, здравето или спорта отново!

Проблем 2: Разсейваш се или не се фокусираш изобщо върху упражнението си

Да, знаем, че да тичаш на пътеката не е едно от най-вълнуващите преживявания, но щом искаш да постигнеш фитнес целите си, кардиото ти е абсолютно задължително. Повечето хора правят огромната грешка да губят фокус докато тренират. Започват да мислят за задачите, работата, заглеждат се в телевизора или в смартфона си, и тотално се откъсват от упражнението. Всяко такова разсейване може да доведе до изкривяване на позата, а от там до неправилно изпълнение на упражнението. Лошото е, че изпълняваш ли упражненията неправилно, не само рискуваш да не напреднеш изобщо, а и да се нараниш.

Решение: Отдели този един час в залата само за себе си!

Фокусирай се върху всеки аспект от движенията си и се старай всяко следващо повторение да е по-добро от първото. Наблюдавай тялото си и го усети – то знае най-добре как трябва да се чувства.

Ако не си свикнал със залата и не знаеш как да изпълняваш упражненията, най-добре е да тренираш с треньор за известно време. В Атлетик Фитнес винаги на разположение са нашите сертифицирани треньори, с които можеш да тренираш и да поискаш съвет.

Атлетик Фитнес блог 1

Проблем 3: Правиш само кардио през цялата тренировка

Ако не знаеш как да използваш уредите в залата, още когато влезеш за първи път не се чувстваш на мястото си защото нямаш информация. Единственото познато нещо са уредите за кардио и смяташ, че когато се потиш повече на тях, ще изгориш повече мазнини.

Започваш да ходиш всеки ден, да тичаш на пътеката, да си тръгваш вир вода… но желаният резултат не идва. Не изгаряш мазнини.

Какво да правиш тогава?

Има една малка тайна, която ще ти разкрием. Тя идва директно от един от нашите сертифицирани инструктори, които ще те научат на всеки трик, от който имаш нужда, за да имаш перфектно тяло.

Решението: Кардио в началото ЗАГРЯВА. Кардио в края ГОРИ

Прави кадио в началото на тренировката си, за да загрееш, след което тренирай за горна, долна част или цяло тяло. След като приключиш с основната си тренировка, отново се върни към кадриото. Точно тук е тайната – кардио повече от 15 минути в края на тренировката е нещото, заради което изгаряш най-много мазнини и най-бързо постигаш резултати.

Ако искаш да отслабнеш, да изгориш излишните мазнини и да се стегнеш, а в добавка да се влюбиш в спорта, препоръчваме ти да тренираш поне първите 10 пъти с персонален треньор и да идваш в залата поне 3 пъти седмично, в продължение на 3 месеца.

Във всички фитнеси Атлетик можеш да се възползваш от 1 БЕЗПЛАТНА тренировка със сертифициран фитнес инструктор при закупуването на месечна или годишна карта. А 10 тренировки, закупени до края на годината, ще ти струват САМО 99 лв!

Твоето мечтано тяло е само на един клик разстояние!

Купи карта за Атлетик Фитнес САМО този месец онлайн и ще СПЕСТИШ 30 лв. от членска такса и още 10 лв. от месечния си абонамент.

Категории: БлогТренировки