loader image

Да си представим следната картинка: навън е минус почти годините ти градуса, изтеглил си късата клечка да работиш по празниците, отвсякъде ни облъчва онази „jingle bells“ емоция, която можеше да е много готина, ако не беше придружена с антарктически студ и 5 вида грип зад всеки ъгъл.

Все още се чудим къде да подадем оплакване, че този весел празник не се празнува през три-буквените месеци от годината. Напук на тези няколко негатива, ти решаваш в  последния останал ден преди Коледа да купиш подаръци. Да, всички знаем, че ще се сетиш на 24-ти декември. И за поредна година си излъгал себе си кога ще купиш подаръците. И под напрежение, стрес и крещящи (уж) промоции, взимаш тиган, комплект парфюм и крем за ръце или (не дай си Боже) свещи и пеещ дядо Коледа.

Е, ако не искаш да почувстваш погледа на роднина, който те наблюдава настървено от другия край на масата, все едно си добре изпечена пържола на постната Бъдни вечер, най-добре ни послушай и избери подарък, който може да не впечатли в началото, но пък в дългосрочен план ще запали и най-големия фитнес критик.

И понеже обичаме предложенията ни да бъдат подплатени с факти, ето ти 5 причини да подариш карта за фитнес по празниците

Причина номер 1!

А ти знаеш ли колко секси изглежда трениращият човек? Тук трябва да добавим, че е много деликатно как поднасяш този факт: „Мамо, мисля, че си понапълняла, ето ти карта за фитнес.”. Може би ще се приеме с чувство за хумор от някои, но е по-вероятно да пиеш една студена вода с лимон на Бъдни вечер. Е, поне е постно, нали?

Ако все пак си бил достатъчно нетактичен да скочиш в зона 51 на всяка жена – темата за килограмите й, то следващата причина е точно за теб!

Причина 2 да купиш абонамент за фитнес е, че спортът направо инжектира добро настроение.

Вероятно най-достъпният и лесен начин да поканим малките посланици на щастие в тялото си (ендорфините), е да се пораздвижим. Така че, защо да не направим първата крачка по Коледа? Всички знаем, че новогодишните обещания и без това не работят.

Строй се за Причина номер 3!

Мирно! Свободно. Дисциплина и мотивация. Това са едни от дългосрочните позитиви от всекидневните тренировки. Е, няма да накараш мъжа си да козирува всеки път, когато те види, но пък добрата организираност, приоритизиране на целите и завидна точност за всяка среща (работна или не), могат да направят всеки човек по-желан от дядо Коледа в навечерието на празника. Сега легни за 10 лицеви!

Най-най-важната причина скрита в личния ни чувал с подаръци, е здравето.

Да подариш дълголетие (само защото безсмъртието е все още невъзможно), е най-необходимият и, ами, лесен за обосновка подарък. Ще го кажем само на теб, но всеки би се трогнал от подарък, който крещи „Подарявам ти здраве, искам те възможно най-дълго време в живота си!”. Дори ние почти се разплакахме, а имаме репутацията на много корави пичове.

Причина номер 5!

Барабани, моля! Колкото повече време прекарваш във фитнеса, толкова по-висок е лимитът ти на калории за празниците. И не само. С прости думи, ако искаш да си хапнеш и от сърмичките, и от пуйката, и от баницата… и само още едно парче от питката, е хубаво да поизгориш едни 500, 600… няколко хиляди калории.

Подари го на себе си, на роднина, на приятел, на всеки, който залепя по 100 г някъде по тялото си с всяка хапка. А тези, на които трапезите не се отразяват на външния вид… и без това не заслужават подаръци.

 

Дори да не си от тези хора, които поднасят празнични изненади до девето коляно, никой не пропуска в края на годината да зарадва най-близките си. А ако тези 5 причини не са те убедили, че фитнесът е най-подходящият подарък, каним те да дойдеш и да се увериш сам. И ти пожелаваме най-вълшебните, спортни и усмихнати семейни празници!

 

По-здрави,

Екипът на Атлетик Фитнес