loader image

Понякога фитнес светът може да е объркващ. Има милиони машини за трениране на различни мускулни групи и всяка изглежда по-сложна за използване от другата. А всички сме гледали хилядите клипчета в интернет с дезориентирани хора, които стават за смях, когато използват грешно уредите … Никой не иска да е един от тях. Още по-трудно е за новобранците. Те влизат в залата и сякаш отварят врата на друг свят, който крие милиард възможности да сбъркат.

Всички сме били на тяхно място. Затова в добрите фитнес клубове има наети фитнес инструктори. Но какво точно вършат те?

Те са малките „ангели” на твоето рамо.

Винаги са там да ти дадат ръка и да ти помогнат в случай на проблем. Помагат при нужда и предлагат съвети, така че да подобрят престоя ти в залата.

Превръщат неясното в ясно.

Както казахме, магическото място, познато като фитнес клуба, наистина може да бъде объркващо. Машините често са съпътствани с обяснение как да се използват правилно, но понякога това не ти стига. За да избегнеш много вдигнати вежди в учудване от движението, което изпълняваш, просто попитай инструктора до теб. Ще си спестиш времето за размишления и конфузната ситуация, а и няма да си навредиш.

Те са пазители от наранявания.

Ако не знаеш как да изпълняваш правилно упражнението, си застрашен от травми. Има начини да предотвратиш това, ако взимаш мерки. А тези мерки са познати на професионалните фитнес инструктори. Винаги можеш да ги помолиш за помощ, ако те сами не са забелязали сигналите, че извършваш движението грешно.

Не трябва да се притесняваш да потърсиш съвет в такива моменти – начинаещ или не, всеки трябва винаги да внимава. Една по-голяма травма, може да ти причини проблеми, които да те принудят да се откажеш от тренировките. По-добре е да попиташ, когато не си сигурен или дори само ако си изправен пред трудно упражнение с тежки килограми, защото с някои от тях и професионалист би сбъркал.

Винаги можеш да дойдеш при тях с въпрос.

Те имат познания за фитнеса, които може да ти се окажат полезни. Не се притеснявай да ги питаш за някое упражнение или уред. Но е важно да се отбележи, че има разлика между фитнес инструктор и персонален треньор, затова внимавай да не ги бъркаш. Инструкторът обикновено помага на няколко човека едновременно и не е нает, за да изготвя цялостни тренировъчни и хранителни програми или да преподава на място. Не отнемай твърде много от времето му, за да не пречиш и на другите.

Никога няма да си сам.

Професионалните треньори в Атлетик Фитнес са на разположение през цялото време. Можеш да си сигурен, че няма да останеш без надзор, за да може винаги да има някой, който да ти помогне или да предотврати неприятни ситуации.

Бонус предимство!

Нещо допълнително, което ние от екипа сме включили за всички фитнес ентусиасти като теб – „Часът на инструктора“. Това е групова услуга, която се провежда, за да запълни празнините в познанията на клиентите накратко и да се покажат правилните изпълнения на упражненията. Попитай за тази уникална безплатна услуга на рецепция в клубовете на Атлетик.

Фитнес инструкторите са важна част от залата и могат да ти помогнат по много начини. Атлетик Фитнес предлага услугите на най-добрите специалисти, така че се довери на техните познания – попитай ги при проблем, вслушай се в съвета им и вземи най-доброто от тренировката си!